Norge bil >> Biler >> bil Vedlikehold >> oljeskift >> Content

Fordelene ved et oljeskift på en bil

Olje smører de bevegelige delene i motoren. Den stopper også korrosjon, hjelper tetting, og holder motoren kjølig. Ren olje bidrar til å holde en motor ren og kjører med maksimal ytelse. Tegn på Trouble

Forurensning i motor olje øker med bruk. Oljefiltre skjermen partikler fra oljen, men over tid tilsetningsstoffene er oppbrukt, og oljen i seg selv kan oksidere eller bli tykkere, miste sin effektivitet, og ikke beskytte motoren så effektivt. Den første tegn på problemer kan være din olje varsellampe, som indikerer et problem i olje systemet. Hvis lyset går på, dra over og stoppe så snart det er trygt. Kjøring med lavt oljetrykk kan gjøre alvorlig skade på motoren. Andre problemområder skiltene er røyk fra eksosrøret eller dammer av olje under bilen.
Organic Oil

Organic oljen fremdeles er industristandard. Mens billigere enn syntetisk olje, bryter den også ned raskere. Tom Torbjørnsen, auto mekaniker fra USAs Car Show, gir ikke råd til å forlate petroleum-baserte olje i en motor for 7500 miles, som er anbefalt med nyere motorer. Han anbefaler hver 4000 til 5000 miles.
Syntetisk olje

Ifølge Aamco, bilen drar nytte av syntetisk olje ved å ha en renere motor, redusert slitasje og bedre beskyttelse av motoren ved høye temperaturer, bedre gass kjørelengde, og bedre kaldt vær starts.Synthetic olje brukes av høy ytelse biler på grunn av kravene satt på dem, men fordelene også gjelde for andre kjøretøy og deres sjåfører. Selv om dyrere, syntetiske oljer gi fordeler å dekke kostnadene, inkludert lenger life.Torbjornsen antyder syntetisk olje kan vare 5000 til 7000 miles mellom endringer.
DIY eller Mechanic?
< p> Endre egen olje gir flere fordeler, blant annet kostnader og convenience.Doing det selv sparer du en mekaniker regningen og lar deg planlegge det når det passer deg. Hvis du er mekanisk tilbøyelig, er en annen fordel for å gi deg sjansen til å sjekke motoren for tegn på wear.On den annen side, hvis du ikke liker å bli skitten eller er ikke motor kunnskapsrike, kan du frata endre olje, og som kan skade motoren. I tillegg vil en mekaniker sjekke væskenivået og andre områder for problemer mens bilen er oppe på stativet.
Hvor ofte

standard å endre olje som brukes til være hver 3000 miles eller tre måneder, avhengig av hva som kom først. Som forskrift om utslipp og drivstofføkonomi strammet, løp bilmotorer varmere, og oljer ble utformet for å møte disse betingelsene. Den nye tommelfingerregel er å endre olje hver 7500 miles.Your bilens kjøretøy håndboken vil anbefale en tidsplan for normal kjøring. Hvis du kjører i støtfanger til støtfanger pendler trafikk, hale tung last, eller gå off-road, må du endre det oftere.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/oil-changes/132237.html

Previous:
Next:

oljeskift