Norge bil >> Biler >> bil Vedlikehold >> oljeskift >> Content

Hvordan skifte olje på en 1995 Mazda Miata

The 1995 Mazda Miata kan være en vanskelig bil som å utføre et oljeskift på grunn av sin kompakte formen. Du kan finne det nyttig å jekke opp bilen for å komme til bunnpluggen, som betyr at du må utvise forsiktighet når du er under bilen. Oljen vekt vil være væravhengig, med 5W-30 som foretrukket kaldt vær viskositet og 10W-30 for temperaturer over frysepunktet. Mazda anbefaler oljeskift hver 5000 miles. Du trenger
Jack
Jack står
4 qts. 10W-30 motorolje
oljefilter
19 mm socket
Crescent skiftenøkkel
Papirhåndklær
trakt
Oil fange bassenget
Vis flere instruksjoner

1

Åpne panseret og ta av oljepåfyllingslokket.
2

Jekk opp fronten av bilen nok til å nå under bunnpannen og senk den ned på bukker.

3

Plasser oljen renne bassenget under oljepluggen. Bruk en 19 mm-kontakten for å skru ut bunnpluggen og fjerne det. Plasser den på et papir håndkle for å unngå kontakt med skitt og rusk.
4

Fjern oljefilteret. Bruk en olje filter skiftenøkkel om nødvendig. Oljefilteret er plassert nær bunnen av motoren og kan enkelt nås ved å fjerne de to inntak manifold parentes.
5

Sett tappepluggen når oljen er drenert. Stram den til ca 30 fot-pounds.
6

Fyll oljefilteret med olje, noe som gjør at den er strømmet gjennom små hull og ikke hullet i midten. Erstatte den på oljefilteret mount etter smøring forseglingen på ny olje, stramme den for hånd til en kvart omdreining forbi innledende tetthet. Senk bilen.
7

Hell 3,5 qts. av olje inn i motoren, ved hjelp av trakt unngå søl. Kontroller oljenivået med peilepinnen og topp av med mer olje til den når hele linjen. Skift olje cap.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/oil-changes/132687.html

Previous:
Next:

oljeskift