Norge bil >> Biler >> bil Vedlikehold >> oljeskift >> Content

Hvordan skifte olje og filter på en 06 Chevy Cobalt SS

I 2005 tilbød Chevrolet to kompakte, entry-level biler: Cavalier og Cobalt. I 2006 tok Cobalt løpet Chevrolet entry-level-spor, som maker avviklet den aldrende Cavalier. 2006 Cobalt SS kom i en to-og fire-dørs karosseri. 2006 Cobalt SS hadde også to motor alternativer tilgjengelige: en 2,4-liters firesylindrede og en kompressormatet, 2,0-liters firesylindret. Disse motorene har nesten identiske prosesser for å endre sin olje, bortsett fra at supercharger forstyrrer fjerne oljefilteret på 2,0-liters motor. Du trenger
Floor jack
Jack står
Drensvannsoppsamler
Kombinasjonsnøkkel satt
Clean, lofri kluter
Momentnøkkel
Six-point socket set
32 mm socket
Flex-head skralle (2,0-liters motor only)
Flex-head momentnøkkel (2,0-liters motor only)
trakt
6 liter 5W30 konvensjonell motorolje (2,4-liter )
5 liter 5W30 syntetisk motorolje (2,0 liter)
Vis flere instruksjoner
en

Åpne Cobalt panseret og ta av oljepåfyllingslokket å gi ventilasjon mens drenering olje.
2

Løft fronten av Cobalt med et gulv jack og skyv bukker under bilens hjelperamme. Senk Cobalt på bukker.
3

Crawl under Cobalt og finn avtappingspannen på undersiden av motoren. Plasser renne pannen under pluggen på drain pan.
4

Løsne tappepluggen med en kombinasjon skiftenøkkel, og fjern pluggen for hånd. La oljen renne fra avløpet hullet.
5

Tørk av tappepluggen av med en ren, lofri klut og hånd-tråden tappepluggen i avløpet hullet. Stram tappepluggen til 18 fot-pounds med en momentnøkkel og seks-punkts kontakten.
6

Hev Cobalt fra jack stands, ved hjelp av et gulv jack, og fjern bukker fra under kjøretøy. Senk bilen til bakken.
7

Finn oljefilteret cap, plast cap nesten 4 inches i diameter. Den 2,4-liters motor olje filter cap er i vanlig visning på forsiden førersiden av motoren. Den 2,0-liters motor olje filter cap er på forsiden førersiden av motoren også, men under supercharger.
8

Løsne oljefilteret cap med skralle og en 32 mm-kontakten på den 2,4-liters motor. På den 2,0-liters motor, løsne oljefilteret cap med en 32 mm pipe og en flex-håndtak skralle.
9

Fjern verktøy fra oljefilteret cap og trekk hetten fra oljefilteret boliger. Oljefilteret er fortsatt festet til hetten når du fjernet den.
10

Trekk den gamle filteret fra oljefilteret cap. Trykk på en ny olje filter på oljefilteret cap og hånd-stramme hetten på oljefilterhuset. Stram oljefilteret cap til 18 fot-pounds, ved hjelp av en momentnøkkel og 32 mm-kontakten på 2,4-liters motor. Innbytter momentnøkkelen for en flex-head momentnøkkel på 2,0-liters motor.
11

Sett inn en trakt inn i oljen filler hullet og hell på 6 liter 5W30 konvensjonell motorolje i 2,4- liters motor eller 5 liter 5W30 syntetisk olje i 2,0-liters motor.
12

Vent i ca to minutter og trekk peilepinnen fra motoren. Tørk av peilepinnen med en ren, lofri klut. Sett peilepinnen inn i motoren og trekk det fra motoren. Kontroller at oljenivået viser på peilepinnen.
13

Fjern trakten fra filler hullet og skru av oljepåfyllingslokket på motoren.
14

Start kobolt er motoren og la den gå i ca to minutter. Slå av motoren ned og vente ytterligere to minutter. Kontroller oljenivået på nytt. Nivået bør være på "Max"-merket på peilepinnen. Tilsett mer olje om nødvendig.
15

Sett trakten i et tomt olje flaske og hell den gamle oljen fra avløpet pannen inn i flasken. Lukk flasken når den er full. Gjenta dette trinnet til du overfører all gammel olje fra avløpet pannen til flaskene. Ta den gamle olje og filter på en brukt olje gjenvinningsanlegg, mange auto deler butikker tar gammel olje gratis.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/oil-changes/132234.html

Previous:
Next:

oljeskift