Norge bil >> Biler >> bil Vedlikehold >> oljeskift >> Content

Hva er 5W30 Motor Oil?

Motor olje er en olje som er egnet for bruk i bil eller andre kjøretøy er motoren. Vurdert i cP (centipoise), hvor lang tid det tar oljen til å strømme gjennom en standard åpning i en innstilt temperatur, er 5W-30 måling av en bestemt oljetype. Vurderinger

olje gradering, står "W" for "vinter", og det første nummeret gitt er vinter viskositet, eller evne til å flyte, av oljen. Enkelt grade oljer viser bare ett tall og er ikke egnet for bilmotorer. Har
Multigrade

Multigrade motorolje to tall. Den første, er det kaldt vær (W) viskositet, tilsvarer W-rating av single grade olje. Det andre tallet refererer til den varme temperatur viskositeten av oljen. Multigrade oljer inneholder tilsetningsstoffer som hjelper oljen avtale med bredt temperaturområde en typisk motor møter.
5W-30

En flaske 5W-30 olje har en viskositet på 5cP ved lave temperaturer, og en viskositet på 30cP når den er varm. På grunn av tilsetningsstoffer, bør det være mulig å bruke denne oljen året rundt.
Velge

Den beste måten å vite hvilken olje du bruker er å lese din motor produsentens håndbok. Fordi ulike merker av olje har forskjellige formler, er det best å alltid holde samme merke av olje i motoren din og ikke blande merker.
Kilde

motorolje rangeringer som 5W-30 kommer fra SAE, eller Society of Automotive Engineers. Deres spesifikasjoner er lagt ut i standarder dokumentet SAE-J300, med den nyeste versjonen i januar 2009.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/oil-changes/132390.html

Previous:
Next:

oljeskift