Norge bil >> Biler >> bil Vedlikehold >> oljeskift >> Content

Hvordan skifte olje på en 2000 Toyota Camry

Olje smører motoren på 2000 Toyota Camry, og er en viktig komponent i å redusere motorslitasje. Olje og filter endringer som anbefales på det 3000 kilometer intervall og 5000 kilometer intervall for syntetisk olje. Oljen filter, som fjerner rusk fra oljen, bør også endres ved de samme intervaller. Fersk olje vil øke effektiviteten og slitasje på motoren ved friksjon og varme reduksjon. Hyppige oljeskift er en av de viktigste forebyggende vedlikehold trinn en bil eier kan utføre. Du trenger:
Floor jack
Jack stå
Drensvannsoppsamler
Metric 15 mm socket
Ratchet
Papirhåndklær
oljefilter skiftenøkkel
Oil - 5 liter
Oil Filter
Vis flere instruksjoner
en

Plasser Camry på et nivå asfaltert underlag. Sett bilen i park og satt i nødbremsen. Heve bilen ved hjelp av gulvet jack og sikker støtte den med bukker.
2

Plasser renne pannen under tappepluggen.
3

Løsne og ta ut oljepluggen med 15 mm pipe og skralle. La den gamle oljen helt renne ned i pannen.
4

Rengjør oljepluggen med tørkepapir og sett pluggen den inn i motoren. Stram oljepluggen med skralle og socket.
5

Flytt bunnpannen under oljefilteret for å fange noen kjøre av når oljen filteret fjernes. Bruk olje filter skiftenøkkel for å løsne og fjerne filteret ved å vri mot urviseren. Tapp ut oljen fra filteret i avløpet pannen og kast oljefilteret på en skikkelig søppel mottaket.
6

Installer det nye oljefilteret og stram for hånd. Bruk olje filter skiftenøkkel til å stramme filteret ytterligere 3/4-turn. Fjern renne pannen fra under bilen og kast oljen skikkelig.
7

Fjern oljepåfyllingslokket fra toppen av motoren. Legg fire liter olje for firesylindret motor og fem liter olje for de seks sylindret motor. Kontroller oljenivået ligger på peilepinnen for å kontrollere motoren inneholder riktig mengde olje. Skru for hånd av oljepåfyllingslokket.
8

Ta bilen fra bukker med gulvet jack. Starte bilen og bekrefte oljetrykk lyser ikke slå bilen av. Sjekk peilepinnen for å kontrollere oljenivået er fortsatt nær full-merket.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/oil-changes/132493.html

Previous:
Next:

oljeskift