Norge bil >> Biler >> bil Vedlikehold >> oljeskift >> Content

Hvordan bytte fra én Motor Oil viskositet til en annen

Viskositet er motstand å strømme i en væske. Cold melasse har en høyere viskositet enn varme melasse. Ved høye temperaturer, oppfører det seg som vann, ved kalde temperaturer, er det nesten solid. Som melasse, er viskositeten motorolje variabel. I motsetning melasse, er tynning og fortykkelse kontrollert: 5W-30 ("W" står for "vinter") motor olje har lavere viskositet når kald (5W) enn 10W-30. 5W-40 er mer motstandsdyktig mot tynning (det andre antall) enn 5W-30. Kontrollere både egenskapene er viktig og sikrer god smøring over et vidt temperaturområde. Du trenger
bilens brukerhåndbok
Vis flere instruksjoner
en

lese informasjonen på bilens smøring kravene i brukerhåndboken. Produsenter gi konkrete anbefalinger om hva olje til bruk i motoren din. Vanligvis vil to forskjellige viskositeter av olje bli oppført i manualen: en for klima med lavere gjennomsnittlig temperaturer og lave ekstremer, og en annen for høy temperatur klima hvor lave temperaturer sjelden oppstår. Dette betyr at dersom du flytter fra Florida til Maine, trenger du ikke å selge bilen, bare endre viskositeten til oljen du bruker.
2

Bestem hva slags forhold du kjøre bilen i. Oljen du bruker når du vinteren i New Haven, Connecticut, bør ha lavere vinter viskositet --- typisk, 5W-30, motstandsdyktig mot fortykkelse i kulden, men tynning lettere i varmen --- enn olje du bruker når du sommeren i Yuma, Florida, der 10W-40 olje, mindre motstandsdyktig mot fortykkelse i kulden, men mer motstandsdyktig mot fortykkelse i varmen, kan være aktuelt.
3

skifte olje på produsentens anbefalte intervaller, men hvis du flytter fra New Haven til Yuma, har olje og oljefilter skiftet i mellom disse regelmessige endringer, så snart som mulig etter ankomst. En komplett oljeskift er nødvendig for å få oljen med en annen viskositet ut av motoren din så fullstendig som mulig. Heldigvis, hvis noen dråper av den gamle oljen forblir i kriker og kroker av motoren din, er moderne oljer laget for å kompensere for de leftover biter.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/oil-changes/132255.html

Previous:
Next:

oljeskift