Norge bil >> Biler >> bil Vedlikehold >> oljeskift >> Content

Virkningene av ikke å endre olje i bilen

Standarden petroleum olje som brukes i biler begynner å bryte ned det øyeblikket motoren kjøres. Kvaliteten av oljen og tilsetningene i det hjelpe til å holde hastigheten på at nedbrytningen innenfor en akseptabel grense. Til tross for dette, vil oljen til slutt bryte ned forbi de tillatte grenser, som er grunnen oljeskift anbefales ved bestemte intervaller. Når oljen ikke er skiftet ved anbefalte intervaller, kan alvorlige problemer oppstå. Bruk

Olje som er lov til å forbli i en motor forbi sin anbefalte endring perioden fordeler seg. Som oljen bryter ned den mister sin evne til å smøre bevegelige deler av motoren, og slitasje på de delene akselererer. Som oljen brytes ned ytterligere, oppstår slitasje enda raskere, i stor grad forkorte den generelle levetiden på motoren.
Korrosjon
p Som olje bryter ned, de kjemikaliene som finnes i motorolje reagere med oksygen og danne varme syrer og korroderende forbindelser. Disse forbindelsene reagerer med metaller inni motoren og føre til økt slitasje. Disse forbindelsene også opprette slam og lakk buildup på interne motordeler og forstyrrer kritiske avstander mellom interne bevegelige deler. Dette fører til økt oljeforbruk, stikker ventiler og beslaglagt stempler, som nevnt i Amsoil: ". Oksidering og Innskudd"
Clogs

Olje som ikke er forandret bryter ofte ned og etterlater karbon-avleiringer og slam som kan tette til oljepumpen pickup skjerm og olje passasjer, noe som vil føre til at olje-trykket til å slippe, og mindre olje å bli levert til motoren. Dette kan føre til motorskade hvis buildup blir tykk nok til å kvele av oljestrømmen til motoren. Offroad Friluftsliv: "Motor Oil Breakdown årsaker" gir en detaljert beskrivelse av denne prosessen
Dårlig ytelse

Carbon innskudd som er opprettet fra nedbrytningen av olje kan tette den. Positive veivhusventilasjon (PCV) ventil, eksos (EGR) ventil, og føre til at motoren går jevnt og varmere. Dette akselererer frekvensen av slitasje på innvendige bevegelige deler og øker eksosutslipp. Dette kan også føre til at motoren utfører tregt, og en nedgang i samlet motorkraft.
Thermal Breakdown

Motor olje opplever "Thermal Breakdown", som er prosessen hvor varmen fra motoren svekker viskositet, eller tykkelsen på oljen. Motorolje som er forbi sin brukbare liv kan ikke opprettholde en tilstrekkelig viskositet, og fortsetter å bli dårligere. Oljen kan ikke lenger på riktig måte dempe innvendige bevegelige deler av motoren. Som slitasje øker og olje tynner videre den glir forbi sel og ringer og blir brent i forbrenningskammeret, som fører til røyk som kommer fra eksos, og økt oljeforbruk.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/oil-changes/132542.html

Previous:
Next:

oljeskift