Norge bil >> Biler >> bil Vedlikehold >> oljeskift >> Content

Fremgangsmåte for å bytte olje i en bil

Endring av bilens olje er regelmessig avgjørende for riktig vedlikehold. Produsenter anbefaler at bileiere skifte olje hver 5000, 7000 eller 10000 miles avhengig av kjøreforhold og bilens alder. Det må endres fordi det carbonizes og begynner å miste sine smørende egenskaper etter et visst punkt. Når det skjer, blir motoren forurenset med sot og må jobbe hardere for å holde bilen i bevegelse. Sjekk oljen regelmessig og sørg for ren olje går opp til hele linjen indikert med en F på peilepinnen. Det bør være en gul farge, ikke svart. Klargjør bilen

Bilen skal være på et nivå, flatt underlag og litt varm. Hvis det er kaldt, snu bilen på og la den gå på tomgang til den når riktig driftstemperatur. Når den gjør det, slår den av og la den avkjøles i 10 minutter. Selv om det er kjøling, jekke den opp eller ta det opp med en heis. Hvis du bruker en jekk, plasser en skikkelig stativ eller stativ under bilen for å støtte den.
Fjerne oljen

Prop panseret åpent og fjernet oljen tanklokket. Plasser en stor renne pannen under bunnpannen plassert på undersiden av motoren. Når på plass, fjern bunnpluggen på oljetanken med en skiftenøkkel og la oljen renne ut i pannen.
Fjerne filteret

Vanligvis plassert i nærheten av bunnpannen og nås fra undersiden av motoren er oljefilteret. Skru av oljefilteret og fjerne etter all oljen har rent ut. Vanligvis kan skrues for hånd, men hvis det er for stramt, det er spesielle oljefilter skiftenøkler tilgjengelig på auto deler butikker som er utviklet for å fjerne olje filtre. Snu filteret slik at oljen i filteret ikke lekker ut som det blir pakket opp for avhending. Vanligvis kan det bli satt i det nye oljefilteret eske og deretter kastes.
Plug Up the Oil Pan

Rengjør pluggen med papirhåndklær og installere på oljetanken med en ny tappeplugg vaskemaskin. Stram tappepluggen stengt med en skiftenøkkel.
Installer et nytt filter

Rengjør monteringsplate for oljefilteret med et papirhåndkle eller klut før du installerer det nye filteret . Spre ren olje på overflaten av det nye oljefilteret før du monterer den på plate og skru på for hånd. Filteret eske vil vanligvis ha instruksjoner om filteret trenger ytterligere innstramming utover tre-kvart omdreining for å låse den på plass når den fanger på monteringsplaten. Aldri stramme filteret med en skiftenøkkel da dette kan deformere pakningen og forårsake lekkasjer.
Refill Oil

Refill motoren med den nødvendige mengden av ny motorolje som indikert i bilen manualen. Ha olje tanklokket igjen og fest. Fjern renne pannen og jekkfoten og senke bilen til bakken. Start motoren og sjekk om det er noen lekkasje rundt tappepluggen. Etterstram om nødvendig. Slå av motoren og vent i 10 minutter før du sjekker nivået av bilmotoren olje med peilepinnen. Hvis det ikke nå full, tilsett mer olje til det gjør.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/oil-changes/132303.html

Previous:
Next:

oljeskift