Norge bil >> Biler >> bil Vedlikehold >> oljeskift >> Content

Motor Oil 10-30 Vs. 5-30

Endring av motorens motor olje er en av de grunnleggende for god auto vedlikehold. Regelmessig oljeskift redusere sjansene for motoren å utvikle slam buildup. Velge riktig oljekvalitet er neste utfordring. To populære graderinger av motor olje er 10W-30 og 5W-30. Forstå egenskapene til disse karakterene kan være nyttig med deres valg. Viskositet Basics

Viskositet er motstanden av en væske til å flyte. The Society of Automotive Engineers (SAE) utfører tester på ulike graderinger av olje og problemstillinger en indeks vurdering. Vanlige ratings for motorolje spenner fra 5W til 60 år. Jo høyere tallet er, jo tykkere olje.
Temperatur Properties

Tallene i karakteren rangeringer indikerer de to typer viskositet. Det første tallet representerer viskositeten til oljen ved kulde. Jo høyere tallet er, jo tykkere oljen er når det er kaldt. Derfor er en 10W klasse av olje tykkere enn en 5W oljekvalitet ved oppstart av motorene. W står for "Winter". Det andre tallet er viskositet vurdering av oljen når motoren er driftsvarm. Jo høyere tall indikerer en tykkere olje vekt. Dette betyr at 5W-30 og 10W-30 har de samme viskositet egenskaper når motoren når driftstemperatur.
5W-30 Fordeler

5W- 30 oljetype er nyttig i kaldere klima der temperaturen er under 0 grader Fahrenheit. Den har en lavere motstand ved oppstart av motorene, slik at motorer enkelt starte i sub null klima. Disse klima krever at olje viskositet forbli så tynn som mulig uten å gi opp smøring beskyttelse. Blaine Ballentine av Central Petroleum sier at tynnere oljer viser mindre luftmotstand og slitasje på test motorer kjøres under normale forhold.
10W-30 Fordeler

En 10W-30 klasse av olje er nyttig for helårs kjøring i moderat klima. I motsetning til 5W karakterer, kan en motor bruker 10W-30 brukes ved høye hastigheter. Denne karakteren er spesielt utviklet for moderne motorer som har strammere toleranser enn motorer før 1980-tallet. Toleranser er definert som en tillatte variasjon i dimensjonene av en maskin eller del. Strammere toleranser har mindre grad av avvik. Blaine Ballentine hevder at tykkere oljer, som 10W-30, tilbyr beskyttelse i krevende kjøreforhold, for eksempel kjøring på fjellrike veier, tauing tilhengere, i støvete forhold og ved høye turtall. Tykkere olje etterlater en tettere oljefilm belegg på motordelene. Enhver kontaminant slipemiddel som er lik eller større enn at oljefilmen vil forårsake slitasje på motoren. Tykkere oljefilm kan romme større forurensninger.
Konklusjon

bilens brukerhåndbok er din beste ressurs når det gjelder å bestemme riktig oljetype for din merke og modell . Blaine Ballentine hevder at valg av riktig motorolje også avhengig av faktorer, som kjørevaner, klima og i en alder av motoren. Selv tynnere oljer gir bedre drivstofføkonomi egenskaper, er det ingen klar konklusjon at de sparer drivstoff over levetiden på motoren.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/oil-changes/132625.html

Previous:
Next:

oljeskift