Norge bil >> Biler >> bil Vedlikehold >> oljeskift >> Content

DIY 2001 Toyota 4Runner Oljeskift

Du bør bytte ut 2001 Toyota 4Runner motor olje hver 5000 miles - oftere hvis du reiser i hyppige korte turer. Motoroljen holder lastebilens motor smurt og beskyttet mot skader. Du kan enkelt skifte olje på bilen din hjemme i din egen innkjørsel. Toyota anbefaler å bruke 5W-30 olje til 4Runner motor. Olje og utskifting filtre er tilgjengelig på auto deler forhandlere. Du trenger
Jack
Jack står
Wrench satt
oljefilter skiftenøkkel
Clean, tørre filler
Vis flere instruksjoner
1

Finn oljepåfyllingslokket i motorrommet og fjerne det. Legges til siden. Toppen av oljepåfyllingslokket på 4Runner din er merket "OIL".
2

Hev din lastebil med en jekk og fest den på et sett med bukker. Fjern jack når bilen er sikker.
3

Finn oljetappeplugg omtrent halvveis under motorrommet, i sentrum av bunnpannen. Plasser en renne pannen under tappepluggen på bunnpannen. Bruk en fastnøkkel til å løsne bunnpluggen og fjerne det.
4

La oljen renne helt fra bunnpannen. Reposisjonere renne pannen under oljefilteret. Oljefilteret er plassert ved siden av bunnpannen. Bruk en olje filter skiftenøkkel for å fjerne oljefilteret. Slå oljefilteret opp ned i avløpet pannen og la det renne helt.
5

Rengjør montering området for olje-filter med en ren, tørr klut. Gni et tynt lag av ren olje på pakningen rundt toppen av den nye olje-filteret. Monter det nye filteret, stramme den for hånd. Bruk olje filter skiftenøkkel til å stramme filteret ytterligere tre-kvart omdreining for å være sikker på at det er trygt.
6

Installer bunnpannen bunnpluggen og trekk den godt med en skiftenøkkel. Hev lastebil med en jekk og ta ut jack stands. Senk bilen til bakken.
7

Fyll motoren med olje. Toyota 4Runner krever totalt 5,5 qt. av olje.
8

Lukk panseret og test-kjøre motoren slik at oljen til å arbeide gjennom systemet.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/oil-changes/132416.html

Previous:
Next:

oljeskift