Norge bil >> Biler >> bil Vedlikehold >> oljeskift >> Content

Hvor ofte bør en Toyota Tundra oljefilter bli endret?

Toyota Motor Corporation anbefaler endring motorolje og filter hver 5000 miles eller fire måneder for Tundra modell. Dette er en av de mest viktige vedlikeholdsoppgaver du kan gjøre for ditt kjøretøy for å øke motorens levetid. Brukt olje blir forurenset med metallpartikler, smuss, fuktighet og andre forurensninger som tetter filteret og akselererer interne deler slitasje inne i motoren hvis det ikke fjernes på en jevnlig basis. Men andre faktorer påvirker vedlikeholdsplan anbefalt av bilprodusenten. Hard Kjøring

Hard kjøring vil øke antall ganger du bør skifte olje og filter i løpet av året som det lar forurensninger å akkumulere raskere i oljefilter og olje. Hvis du ofte kjører under en eller flere av disse forholdene, sjekk og erstatte oljen raskere enn intervallet anbefalt: tomgang motoren i lange perioder; konstant korte turer på mindre enn fem miles under minusgrader, kjører ofte på skitt, gjørmete eller salt -dekket veier, eller rutinemessig kjøring med tilhenger
Funksjon

oljefilteret for din Toyota Tundra er laget for å fjerne små karbon, rust, skitt, metall og andre. partikler fra motorolje. Etter hvert som oljen pumpes fra bunnpannen, går det gjennom en rekke små hull rundt bunnen av filteret. Et papir element rundt sentrum av filterhuset blokker små partikler og fremmedlegemer i oljen. Oljen er da fritt til å strømme til sentrum av filteret og inn i motoren.
Betydning
p Hvis små metall-, karbon, smuss og andre forurensninger i oljen ikke ble fjernet, ville de snart begynne å skrape metalldeler som oljen går gjennom meget smale passasjer mellom bevegelige deler av motoren. Dette akselererer deler 'slitasje, og snart motoren din vil etterlate et spor av røyk uansett hvor du kjører.
Egenskaper

Ikke alle drivere er klar over viktigheten av å endre olje og filter med anbefalte intervaller. Av denne grunn har olje-filter produsenter sine avdelinger utstyrt med en bypass-ventil som tillater oljen å strømme med en økning av trykket som filteret blir tilstoppet med rusk og partikler. Dette holder motoren fra selvødeleggende til olje og filter er byttet ut.
Typer

Oljefiltre er klassifisert som spin-on eller kassett typer. Spin-on er den vanligste typen filter brukes på bensinmotorer. Når erstattet, blir filteret ganske enkelt skrues ut dens montering base i motoren, og et nytt filter er skrudd på plass. Patronfiltre er mer vanlig i tunge og diesel motorer. Med denne typen, kan filterhuset fjernes skjema motoren og filteret skiftes ut med en ny en, så installeres tilbake i motoren.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/oil-changes/132469.html

Previous:
Next:

oljeskift