Norge bil >> Biler >> bil Vedlikehold >> oljeskift >> Content

Bil oljetyper

Bil olje holder deg bilens motor knirkefritt og effektivt - det kutter ned på motorslitasje og det holder motoren ren. Hvis bensin er bilens mat, så olje er blodet. Konvensjonell olje

Konvensjonell olje er avledet fra råolje og er den billigste og minst komplekse av motoriske oljetyper. Og fordi den har en enklere sminke enn andre typer motor olje, slites konvensjonell olje raskere enn syntetisk.
Syntetisk olje

Syntetiske motoroljer, avledet fra polyalfaolefiner, er renere og mer komplekse enn konvensjonell olje - noe som gir dem en høyere prislapp. Syntetiske oljer er mer slitesterk og temperatur tolerant enn konvensjonelle oljer.
Syntetisk blandinger

Blends av konvensjonell og syntetisk olje kutte ned prisen på syntetisk ved å blande i konvensjonell olje. Syntetiske blander er i utgangspunktet konvensjonelle oljer med tilsetningsstoffer for å øke sin temperatur toleranse og hjelpe dem å brenne renere.
Lang kjørelengde Oljer

høy kjørelengde oljer er syntetiske oljer med to spesielle tilsetningsstoffer som er gunstig for biler med eldre motorer. En additiv holder oljen fra brennende hvis det rømming motoren segl og annet additiv bidrar til å forsegle langsomme lekkasjer.
Nanolubricants

Nanolubricants kan være fremtiden for syntetisk olje additiv . De bruker prinsippene om nanoteknologi for å lage ørsmå nanopartikler som er sagt å kutte ned på friksjon, stå opp for enorme mengder press og aldri slites ned.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/oil-changes/132250.html

Previous:
Next:

oljeskift