Norge bil >> Biler >> bil Vedlikehold >> oljeskift >> Content

DIY 2005 Audi A6 3.2 Oljeskift

Regelmessige oljeskift med høyverdig motorolje er viktig for å opprettholde din A6 ytelse. Audi anbefaler et oljeskift hver 7500 miles, men du bør vurdere å endre på kortere intervaller hvis du kjører under tøffe forhold. Oljeskift på A6 din er en relativt enkel DIY-prosjekt som alle med minimale mekaniske ferdigheter og noen grunnleggende verktøy kan fullføre på under en time, og for betydelig mindre penger enn du ville betale på giverens serviceavdeling. Du trenger
Ramper
Hjulklosser
Oil container pan
skrutrekker
13 mm pipenøkkel
oljefilter skiftenøkkel
Replacement oljefilter
6 liter motor olje
trakt
Shop fille
Vis flere instruksjoner
en

Drive på rampene, heve panseret og kuttet av bilens motor. Sett på parkeringsbremsen og legg bremseklosser bak bakhjulene for å holde bilen beveger seg.
2

Slide under bilen og skru av skid plate dekker oljepluggen. Sett skid plate til side og plassere oljen beholder pan under oljepluggen. A6 er tappepluggen sitter på siden av bunnpannen, så plassere beholderen pan å fange olje som spruter ut når du har fjernet oljepluggen.
3

Fjern oljen renne plugg og pakning ved å vri mot solen med pipenøkkel. La oljen pan kan tømmes helt før du tørker av området rundt sluket og installere den på plugg og pakning. Ikke stram pluggen fordi over-innstramming vil skade pakningen. Skyv beholderen pan under oljefilteret.
4

Fjern oljefilteret og pakningen ved å vri den mot klokken med filter skiftenøkkel. Plasser filteret inn i beholderen kokekaret. Sett en film av olje på det nye filteret gummipakningen og installere det nye filteret, kronglete for hånd til pakningen berører motoren. Gi filteret en endelig halv omdreining med filter skiftenøkkel. Ikke stram til filteret.
5

Sett skid plate, og du er ferdig under bilen.
6

Fjern lokket fra toppen av motoren, og ved hjelp trakten, hell i ny olje. Vurder å bruke en GF-4 olje, utviklet i fellesskap av auto og olje bransjeeksperter å møte nye spesifikasjoner og gi ytelse oppgraderinger. Sett på lokket igjen.
7

Fjern bremseklosser og tilbake av rampene. Motoren gå på tomgang i ett minutt, så sjekk oljenivået med peilepinnen. Tilsett mer olje hvis det ikke registrerer full. Kast den gamle olje og filter ved å ta dem til en bensinstasjon eller rask lube.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/oil-changes/132575.html

Previous:
Next:

oljeskift