Norge bil >> Biler >> bil Vedlikehold >> oljeskift >> Content

Hvordan finne Oljeavtappingsskrue

Finne ut tappepluggen på bilen din er det første skrittet til å endre din motor olje, oljefilter eller tappeplugg pakning, som bør være en del av ditt vanlige vedlikeholdsplan. Dette bør gjøres hver tredje måned eller ved de intervallene anbefalt av bilprodusenten. Regelmessige oljeskift bidra til å øke levetiden på motoren din mer enn noe annet vil. Og med denne guiden, vil du ikke bare være i stand til å finne bunnpluggen, men også erstatte olje og filter på bilen din. Du trenger
oljefilter
Motorolje
Floor jack og to bukker
Klossbremser
Wrench
Ratchet og socket
New bunnpluggen O-ring eller pakning hvis nødvendig
Brake deler renere
Stålbørste
Shop fille
filternøkkelen
Oppsamlingspanne
Små trakt
Vis flere instruksjoner
1

Kjøp oljefilteret og riktig mengde motorolje anbefales for din bilmodell. Ta eventuelt kontakt bilens brukerhåndbok eller service manual.
2

Start motoren og la den gå på tomgang i tre minutter. Dette vil bringe motoren til driftstemperatur og tillater smuss og andre små partikler rundt motoren til å strømme ned med oljen, noe som gjør det lett å fjerne. Deretter slå av motoren.
3

Løft fronten av bilen ved hjelp av et gulv jack og installere to bukker for støtte.
4

Place et par av bremseklosser på bakhjulene og sett på parkeringsbremsen.
5

Se på bunnen av motoren bunnpannen. Rundt bunnen av kjelen, bør du se en eneste bolt. Det er din oljepluggen. (Noen bilmodeller bruker en lignende runde plugg, som du kan dra for å tappe ut oljen.)
6

Place en fangst fat under bunnpannen, nær bunnpluggen.
7

Skru ut pluggen med en fastnøkkel eller skralle og socket og la oljen renne ned i pannen. Vær forsiktig når du fjerner pluggen, siden oljen er varm på dette punktet. La all oljen renne ut av motoren.
8

Fjern oljepåfyllingslokket fra ventilen dekselet på toppen av motoren for å øke hastigheten på fjerning av olje. De fleste av disse caps er merket med ordene Motorolje for enkel identifisering. Ta eventuelt kontakt brukerhåndboken.
9

smuss og fett samlet rundt ventil olje cap med en butikk fille, hvis det er nødvendig.
10

Inspiser avløp plug O-ring eller pakning. Hvis slitt ut, må den skiftes.
11

Rengjør pluggen, rundt olje-pan monteringsbolten og tråder. Bruk bremsedeler renere, stålbørste og butikk fille for å bli kvitt smuss og fett.
12

Sett bunnpluggen. Start bolt med hånden for å unngå skade på trinnene. Deretter trekkes til med fastnøkkel eller skralle og socket.
13

Flytt fangbrettet nær oljefilter og skru filteret med et filter skiftenøkkel.
14

Apply et tynt lag med ny olje til olje filter pakning og installere filteret med hånden. Når filteret pakningen når underlaget, gi filteret ytterligere 3/4-turn.
15

Hell ny olje gjennom ventilen cap åpning med en liten trakt, om nødvendig. Deretter installere ventil cap.
16

Sjekk for oljelekkasjer og senke bilen.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/oil-changes/132195.html

Previous:
Next:

oljeskift