Norge bil >> Biler >> bil Vedlikehold >> oljeskift >> Content

Hvordan skifte olje på en Smart Car

Smart bilen, offisielt kjent som Smart Fortwo, er en dynamisk mini-bil med en diminutiv 1,0-liters tresylindret motor. Oljeskift i en Smart Fortwo er enklere enn i de fleste biler, den unike motor beliggenhet lar deg skifte olje uten å løfte eller krypende langt under kjøretøyet. Den Fortwo kommer fra fabrikken med syntetisk olje, den anbefalte serviceintervaller er 10.000 miles. Du trenger:
Drensvannsoppsamler
Stikknøkkel
Justerbar olje filter skiftenøkkel
Replacement oljefilter
3 1/2 qts. syntetisk motorolje
Vis flere instruksjoner
en

Drive Smart Fortwo ved normale hastigheter for ca 10 minutter å varme opp motoroljen. Slå av motoren, sett på parkeringsbremsen og samle verktøy og rekvisita. Se i fabrikken vedlikehold heftet til å finne riktig oljetype og viskositet (det varierer avhengig av klima).
2

inn en oljeavtappingsbeholder under oljepluggen. Siden Fortwo har hekkmotor, pluggen på baksiden undersiden av bilen på passasjersiden.
3

Fjern tappepluggen med pipenøkkel og la oljen renne i 20 til 30 minutter før det drypper er 5 til 10 sekunder fra hverandre.
4

Fjern oljefilteret. Bruk en justerbar filternøkkelen mindre du har en skiftenøkkel spesielt utviklet for Smart Fortwo. Sett oljefilteret i avløpet pannen når du fjerner den.
5

Utarbeide og installere det nye oljefilteret. Coat spissen av filteret med et tynt lag olje og deretter stramme den for hånd. Ikke bruk et filter skiftenøkkel til å stramme oljefilteret;. Denne risikoen overtightening
6

Bytt oljepluggen. Stramme det godt med pipenøkkel.
7

Åpne lasterommet på Fortwo å få tilgang til motoren. Fjern den svarte hatten og 3 1/2 liter olje ved hjelp av en standard trakt. Sett på lokket.
8

Start motoren og la den gå i noen minutter. Slå av motoren og kontroller oljenivået med peilepinnen i motorrommet. Nivået bør ikke være over "F", hvis det er, tappe nok olje til å bringe den til riktig nivå
9

Kast den brukte motorolje og filter.. Ta renne pannen til en bensinstasjon eller en forhandler serviceavdeling du skal avhende oljen.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/oil-changes/132286.html

Previous:
Next:

oljeskift