Norge bil >> Biler >> bil Vedlikehold >> oljeskift >> Content

Hvor å Endre Diesel Engine Oil

Med populariteten av dieselmotorer i biler, lastebiler og annet utstyr, kommer hyppig anledning for bakgården mekaniker til å skifte olje i en dieselmotor - og heldigvis er dette ikke veldig vanskelig. Disse motorene er i alt fra små verftet traktorer til store trailere, men de fleste ikke-profesjonelle vil se dem i 3/4- og 1-tonns pickup lastebiler. Den grunnleggende prosedyren for oljeskift er generelt uniform, imidlertid. Du trenger
Stor kapasitet dreneringspannen Drain plug wrenchOil filter wrenchEngine olje Olje filter
Vis flere instruksjoner
en

Plasser en stor kapasitet renne pannen under bunnpannen renne. Bare ett eksempel av den størrelse som kreves er pan Ford 7,3 liters dieselmotor, som har en kapasitet på 15 liter olje. Svært store lastebiler kan nærme seg 50 liter.
2

Fjern oljefilteret. Ford 6.0-og 6.4-liters motorer, og noen andre, har toppmontert oljefiltre. Fjerning av dette filteret før du tømmer Motoroljesumpen åpner en ventil, slik at høytrykk olje system reserve tank til avløp.
3

Fjern bunnpannen bunnpluggen. Bruk engangshansker når du gjør dette, som brukes dieselmotor olje flekker huden og kan være irriterende.
4

Sett tappepluggen når oljen er ferdig med drenering. Undersøke og erstatte tappepluggen pakningen hvis noen tegn på skade er notert.
5

Skift motorolje filter med et originalt utstyr filter. Ettermarkedet filtre er tilgjengelig, men kan ikke være en eksakt match for fysiske egenskaper eller filtrering rente. Skimping her kan til slutt bli veldig dyrt i forhold til forkortet levetid for motoren. Før du installerer filtre, påfør et tynt lag med olje på pakningen.
6

Fyll bunnpannen med olje som tilfredsstiller fabrikkens spesifikasjoner for motoren din. Sjekk brukerhåndboken for kapasiteten på motoren din. Ikke fyll for mye motor.
7

Start motoren og se etter lekkasjer.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/oil-changes/132199.html

Previous:
Next:

oljeskift