Norge bil >> Biler >> bil Vedlikehold >> oljeskift >> Content

Hvor å Endre Smøring Oil

The smøreolje i bilen bør skiftes hver tredje måned eller 3000 miles. Du kan ta med bilen til en bilmekaniker garasje for et oljeskift eller lære å gjøre det selv. De første gangene kan ta deg en liten stund, men når du lærer hva du skal gjøre og hvordan du gjør det, vil du være i stand til å endre din egen olje på kort tid. Bruk forsyninger fra din lokale automotive butikk for å fullføre jobben. Du trenger
Portable bil ramper
Oppsamlingspanne
Gummi hansker
Stikknøkkel
oljefilter
Olje filter skiftenøkkel
trakt
4-6 liter olje
Rengjøring håndklær
Gamle melk container
Vis flere instruksjoner
en

kjøre bil på bil ramper og sette på parkeringsbremsen på å sikre at bilen ikke bevege seg mens du jobber med det.
2

Place fangsten din panne under bunnpannen slik at den kan fange den gamle oljen som det kommer ut. Aluminum steking panner gjøre enkle, engangs fangst panner.
3 Riktig størrelse socket vil hjelpe løsne pluggen.

Løsne tappepluggen med pipenøkkel. Drei pluggen mot klokken for å løsne den. Hold på pluggen med den andre hånden slik at den ikke havner i fangbrettet.
4

La oljen renne helt før du setter pluggen tilbake på oljetanken. Slå pipenøkkel med klokken for å stramme så langt du kan, slik at pluggen er sikker og vil ikke lekke. Vær forsiktig så du ikke strammer det og strippe gjengene på pluggen.
5 En ren olje filter hjelper bilen kjøre mer effektivt.

Flytt fangst pan under plasseringen av oljefilteret. Fjern oljefilteret ved hjelp oljefilter fastnøkkel til å skru filteret mot klokken. Når filteret løsnes, spinner den resten av veien for å fjerne det, å være forsiktig så du ikke søler olje inni den.
6

Smør gummipakningen på ny olje filter, ved hjelp av noen dråper av oljen du skal sette i bilen. Å gjøre dette vil hjelpe sete forseglingen av filteret riktig når du installerer den. Snurr nye filteret i klokkens retning, ved hjelp av hånden din. Når oljen filteret gummipakningen kommer i kontakt med bilens motor, snu filter 3/4 omdreining til stram den. Unngå å bruke en skiftenøkkel til å stramme det nye filteret, hvis mulig, som en altfor strammet filter er vanskelig å fjerne.
7

Fjern oljepåfyllingslokket og legge til antall og type smøreolje indikert av bilens manual. Bruk trakten slik at oljen går inn i oljetanken, snarere enn hele bilens motor. Følg "less is more"-regelen ved å starte med fire liter og sjekke oljenivået med peilepinnen før du tilsetter mer olje. Hvis du uforvarende legger for mye, åpne tappepluggen igjen, og renne ut overflødig olje.
8

Plasser oljepåfyllingslokket igjen og skru fast med hånden.
9 < p> Kontroller nivået av olje ved hjelp av peilepinnen. Trekk opp peilepinnen av kontakten sin, tørke det av med en rengjøring fille, erstatte den, og trekk den ut igjen og kontroller nivået. Nivået på oljen på peilepinnen bør være over hele siden oljefilteret ble byttet ut også.
10

Slå bilens motor på og la motoren gå på tomgang slik at oljen kan bevege seg gjennom oljefilteret og komme opp til riktig trykk.
11

Hell den gamle oljen fra fangst pan inn i en gammel melk beholder for gjenvinning. Bruk trakten for å redusere søl.
12

Record datoen du endret olje og type eller merke av olje som brukes, samt bilens kjørelengde. Ha dette i hanskerommet for enkel referanse slik at du vet når du må skifte olje neste.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/oil-changes/132540.html

Previous:
Next:

oljeskift