Norge bil >> Biler >> bil Vedlikehold >> oljeskift >> Content

Hvordan endre Olje på en BMW 330

Tyske biler er annerledes enn amerikanske eller japanske biler, og ett bestemt eksempel er oljefilteret. På en amerikansk bil, er oljefilteret i bunnen av motoren og er en komplett enhet. I en tysk bil, er filteret vanligvis en filterpatron, montert på toppen av motoren. Det er nesten lettere å erstatte enn en amerikansk olje filter, fordi det ikke søles olje ned armen, men det er forskjellige trinn involvert. I dette tilfellet er prosjektet bilen en 2001 BMW 330i, men prosessen er lik for andre biler også. Du trenger
3/8-inch skralle og socket sett
Drensvannsoppsamler
Replacement oljefilter element kit
Jack
Jack står
6,5 liter syntetisk 10w-40 motorolje
Vis flere instruksjoner
en

åpne panseret og finn oljefilter boliger, som er på forsiden av motoren, like til høyre for midten. Ta av lokket på huset ved hjelp av 3/8-inch skralle og socket, ta av dekselet og løft oljefilter element ut av motoren. La overflødig olje renne fra filteret, slik at du ikke gjør et rot.
2

Skyv av gammel olje filteret og kast den. Fjern O-ringen på oljefilterhuset også. Smør erstatning O-ring som følger med den nye filteret med motorolje, deretter installere det på huset. Skyv den nye filter på huset, og deretter setter montering på motoren ved hjelp av 3/8-inch skralle og socket. Vær forsiktig så du ikke over-stramme bolig, som du kan skade den.
3

Løft opp fronten på bilen ved hjelp av jekken og sette den på bukker. Sørg for at bilen er solid på tribunen før krabbe under. Skyv renne pannen under bunnpannen. Åpne tappepluggen i bunnen av bunnpannen med skralle, og la motoren oljen renne ned i pannen. Når det er ferdig, setter du pluggen med en ny pakning (følger med olje filter kit) og skru den på plass ved hjelp av skrallen.
4

Åpne oljepåfyllingslokket på toppen av motoren med hånden og fylle motoren med olje. Når prosessen er ferdig, senke bilen utenfor stands med jekken og sette den på bakken.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/oil-changes/132380.html

Previous:
Next:

oljeskift