Norge bil >> Biler >> bil Vedlikehold >> oljeskift >> Content

Hvordan endre en Oil Pan på en 1994 Chevy S-10

The 1994 Chevy S-10 er en kompakt pickup lastebil og den andre generasjonen serie S-10s introdusert av Chevrolet. Fra og med 1994 ble den 2,8-liters V6-motoren erstattet med en kraftigere versjon: en forbedret 4.3L Vortec V6. I 1994 S-10, i likhet med andre lastebiler, benytter motorolje for å smøre motoren, slik at komponentene til å gli forbi hverandre med et minimalt tap av strøm på grunn av friksjon. Brukt motorolje samler i bunnpannen, som hviler under motoren på underbelly av kjøretøyet. Treffer en stor stein eller potten hull kan skade bunnpannen, forårsaker en lekkasje. Heldigvis endrer bunnpannen er en grei oppgave selv om det krever litt muskler. Forvent å tilbringe en ettermiddag under din S-10 oljeskift pan. Du trenger
plast bin
Bil jack
Jack står (2)
Crescent skiftenøkkel
Stikknøkkel satt
Replacement olje pan
pakning sealant
Hansker
Stor flat skrutrekker
Vis flere instruksjoner
en

Kjør S-10 motor i ca 10 minutter å varme motoren olje slik at det vil renne raskere fra bunnpannen men ikke bli så varm at det brenner hånden.
2

Plasser en jack bak en av de foran hjulene på understellet løft deretter S-10. Skyv en jack stå under S-10, finne et sted på chassiset om en fot bort fra den ytre kanten av kjøretøyet. Senk vekten av kjøretøyet på jack stå og gjenta prosessen på den andre siden av lastebilen.
3

Slide under S-10 motor og se etter bunnpannen, som er stor, firkantet og grå. En bolt plug stikker ut fra siden av bunnpannen.
4

Plasser en plast bin under bolten plugg og bruke en halvmåne fastnøkkel til å løsne pluggen. Fullfør løsne det for hånd. Den skitne oljen vil strømme inn i plast bin.
5

Fjern plastdekselet bin og begynne å skru ut de seks skruene som holder bunnpannen på motoren mount når oljen er tappet helt. Bruk en 9 mm pipenøkkel, vri det mot, for å fjerne hver bolt. Disse boltene er plassert rundt omkretsen av bunnpannen og orientert vertikalt.
6

Wedge hodet av en flat skrutrekker mellom bunnpannen og motoren mount. Hit baken på skrutrekkeren med en klubbe, kjører hodet videre mellom pannen og motorfeste. Fortsett denne prosessen, nysgjerrige bunnpannen bort fra motoren mount, inntil bunnpannen kommer av.
7

sammenligne den gamle bunnpannen til den nye, sjekke for eventuelle forskjeller i lengde, bredde, høyde, posisjon og antall nagler der boltene passer.
8

Plasser en solid linje med pakning fugemasse på overflaten av bunnpannen som vil ta kontakt med motorfestet.

9

Trykk bunnpannen godt mot motorfeste i samme retning som den gamle bunnpannen. Skru de seks boltene på plass før de er tett mot bunnpannen.
10

titt under panseret for motorolje cap, som er sirkulær, svart og merket "Motor Oil". untwist denne lua og hell i fem liter ny olje. Sett på lokket og slå av motoren på et par minutter. Slå den av, vent et minutt og deretter sjekke at peilepinnen leser nær Full mark, viser S-10 har riktig mengde ny motorolje.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/oil-changes/132559.html

Previous:
Next:

oljeskift