Norge bil >> Biler >> bil Vedlikehold >> oljeskift >> Content

Hvordan skifte olje på en 2007 Toyota Camry

Siste gasspedal problemer til side, har Toyotas historisk vært svært pålitelige biler. Men selv pålitelige bilene krever jevnlig vedlikehold. Holde olje skikkelig forandret seg er avgjørende for å forlenge levetiden på bilen din. Du trenger
Wheel rampe
Jack og bukker
Hansker
Oil pan
Disptick
Arbeidslys
oljefilter skiftenøkkel
Rengjøring fille
Oil filter pakninger
Momentnøkkel
Vis flere instruksjoner
Forbered bilen og Endre oljefilter
en

Hev bilen. Det vil være mye enklere å jobbe under bilen din hvis den ikke flatt på bakken. Du kan bare kjøre bilen opp en kort hjulet rampe og spenne alle fire hjul slik at bilen ikke ruller bakover. Eller du kan jekke bilen opp og fest den med bukker.
2

Åpne bil hette og løsne olje cap. Dette vil frigjøre vakuum i systemet og la oljen renne med letthet. Den svarte oljen hetten er i skurken gjort av grå, dekket motorblokken.
3

Fjern oljefilteret. Du finner den runde oljefilterhuset under bilen. Bruk olje filter skiftenøkkel for å løsne bolig og fri filteret.
4

Catch tømming av olje. Når du fjerner oljefilteret boliger, vil litt olje umiddelbart begynne å strømme ut fra bilen. Plasser en panne til kan eller tromme for å fange oljen under filteret.
5

Fjern pakningene og filteret og rengjør filteret boliger. Nøye ta av de to pakningene som er på oljefilteret. Jo større pakning er under gjenging på filteret. Den mindre pakningen er på den indre sylinder ved bunnen av filteret. Fjern skitten olje filteret fra filterhuset. Bruk en ren klut til å tørke ned filteret og fjerne oljen.
6

Påfør nye pakninger. Det kan være nødvendig å glatte over nye pakninger før du setter dem på plass.
7

Place et nytt oljefilter inn i filterhuset.
8

Sett filteret bolig med sin nye filteret tilbake på plass under bilen. På bunnen av filterhuset, finner du instruksjoner for hvordan tett bolig må være sikret. Skru filterhuset tilbake på plass så tett som mulig og bruke en momentnøkkel for å sikre at filterhuset er sikret per sine spesifikasjoner.
Skift olje
9

Skru av oljelokket. Bunnpannen er rett ved siden av filteret. Bruk en fastnøkkel til å skru bolten på bunnpannen. Olje vil umiddelbart renne ut, så har en panne eller bøtte klar til å fange den. Når oljen stopper drenering, skifte bolten, og pass på å feste den.
10

Etterfyll oljetanken. Plasser en trakt inn i oljetanken og fylle det med seks liter 5W30 olje. Sett hetten tilbake på oljetanken når du er ferdig å fylle.
11

Nedre bilen. Hvis du har brukt en jekk for å heve bilen, ta ut jack stands, og deretter senke bilen til bakken. Hvis du har brukt et hjul rampe, fjerne dekk avstivningene og sakte tilbake bilen ned rampen.
12

La bilen på tomgang og se etter lekkasjer. Snu bilen på og la den gå i noen minutter. Dette presser oljen gjennom systemet og tillater deg å se etter lekkasjer. Se under panseret og under bilen for å se om oljen siver eller flyter ut.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/oil-changes/132558.html

Previous:
Next:

oljeskift