Norge bil >> Biler >> bil Vedlikehold >> oljeskift >> Content

Hvordan å gjenbruke brukt motorolje

Motor olje, også referert til som motorolje, er en væske som brukes til smøring av bevegelige deler i en forbrenningsmotor motor. Imidlertid har motorolje andre bruksområder i motoren så vel: den kjøler og renser motoren, hindrer korrosjon og forbedrer forsegling mellom delene. Det finnes mange forskjellige typer motorolje på markedet, fra enkeltrom til multi grade til syntetisk og bio-olje. Men uansett hvilken oljen brukes i et kjøretøy, må det skiftes etter en viss tid. Du trenger
plast eller metall container
Wrench verktøyet
Multipurpose flytende rengjøringsmiddel
Filter
Vis flere instruksjoner
en

Forbered kjøretøyet for drenering den gamle motor olje. Parker bilen på et jevnt underlag med parkeringsbremsen på, ta nøkkelen ut av tenningen og blokkere hjulene.
2

Finn motorolje beholder under kjøretøyet. Plasser en plast eller metall beholder under oljetanken. Finn bunnpluggen på motoren oljetanken og fjern den ved å dreie den med urviseren og sette den til side for senere. Vær forsiktig så du ikke søler motor olje på deg selv eller bakken. Tapp ut gammel motor olje fra kjøretøyet i beholderen. Vent til all oljen er drenert fra reservoaret.
3

Sjekk oljefilteret inne i motoren oljetanken. Hvis det er skittent eller tilstoppet, bruk en skiftenøkkel verktøy for å løsne det og deretter fjerne det helt. Rengjør filteret med varmt vann og en multipurpose væske renere. Skyll filter for å fjerne eventuelle såperester og deretter la den lufttørke. Motoren olje kan ikke blandes med noe, så sørg for å skylle såpe og tørke ut vannet grundig. Dette vil gjøre din neste oljeskift mer miljøvennlig og forlenge bruken av motorolje.
4

Hell ny motor olje inni oljetanken og legg filteret og tappepluggen tilbake på, strammer dem fast. Det er også mulig å gjenbruke olje du samlet inn fra oljetanken som ny motorolje i bilen. I så fall filtrere oljen grundig gjennom et filter mesh-skjermen eller en lignende bot filter før du bruker det igjen. Hvis du ønsker å gjenbruke din gamle motor olje på en annen måte, går du videre til neste trinn.
5

Ta beholderen med brukt motorolje til en lokal gjenvinningsstasjon. I nesten hver region, er det en olje resirkuleringsprogram, så finne en i ditt område for å sørge for at brukt motorolje ikke ender opp med å skade miljøet.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/oil-changes/132645.html

Previous:
Next:

oljeskift