Norge bil >> Biler >> bil Vedlikehold >> oljeskift >> Content

Olje Endre Tips

Skifte olje på bilen din er en av de viktigste trinnene i å opprettholde liv og ytelsen til motoren din. Bringe bilen til en olje skiftende bensinstasjon resulterer i en 10 - eller 15-minutters oljeskift, men er ikke så bra for bilen din som du tror. Du kan endre olje i oppkjørselen din og forlenge levetiden på bilen din. Før Endre

Samle alle de verktøy og materialer du trenger for å skifte olje før du starter. Sjekk brukermanualen for den type, vekt og mengde olje anbefales. Du vil også trenge en olje filter, avløp pan og en olje filter remover. Alle disse tingene kan bli funnet på noe auto deler butikken.

Kjør bilen i ca tjue minutter, og deretter parkere den i tjue minutter. Dette gjør oljen til å bevege seg rundt og bli varmt, og du kan parkere bilen gjør at oljen å bli kjølig nok til å berøre. Varm olje kan brenne huden din og kald olje tømmes ikke fra motoren også.

Se under bilen for å se om du kan komme og fjerne oljefilteret og tappeplugg uten å løfte bilen med en jekk. Hvis du kan nå disse delene, slitasje gamle klær eller lå på en presenning eller gammelt teppe. Hvis du ikke får tak og fjerne disse delene, kan du bruke to bukker og et gulv jack å løfte fronten på bilen din ut av bakken. Plasser to bukker under rammen skinner på hver side av bilen, rett bak forhjulene. Du kan holde kontakten på plass for ekstra støtte, men aldri krype under bilen bare ved hjelp av en jekk.
Oljeskift

Plasser dreneringspannen direkte under tappeplugg under bilens motor. Fjern tappepluggen med en skiftenøkkel eller rørtang og sett den på et trygt sted. La oljen renne ned i pannen i minst 20 minutter. Dette gir tilstrekkelig tid før all oljen tappes fra motoren. De raske oljeskift forlater ikke nok tid til å fjerne all olje, slik at mest skitne, tyngste olje forblir i bunnen av motoren. Deretter blandes med ny olje, og bringer den kvalitet ned.

Når mesteparten av oljen er ut skjer ved hjelp filteravtrekker å fjerne oljen filteret fra motoren. Erstatte den med den nye oljefilteret og stram det på plass.

Etter tjue til tretti minutter, erstatte tappepluggen i avløpet hullet. Fjern renne pannen og lavere bilen til bakken.
Skifte olje

Åpne panseret og finn motorolje cap. Vri hetten og hell liter olje inn i motoren. Du kan bruke en trakt til å helle olje for å hindre søl. Når den nødvendige mengde av olje er strømmet inn i motoren, erstatte bilen og starte bilen. La bilen stå på i et minutt mens du ser på undersiden, slik at ikke oljen lekker fra bunnpluggen eller oljefilter. Lukk panseret og du er ferdig.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/oil-changes/132211.html

Previous:
Next:

oljeskift