Norge bil >> Biler >> bil Vedlikehold >> oljeskift >> Content

Hvordan skifte olje på en 2002 Toyota Camry

Oljeskift på din Toyota Camry er en av de mest anbefalte måter å opprettholde livet av motoren din. Oljeskift hver 3000 miles eller hver 3. måned vil bidra til å hindre din motor kjøres på olje som har brutt ned av varmen fra motoren. Når du endrer olje i motoren, må du alltid skifte olje filter også fordi det er forurenset med sedimenter fra den oljen som har kjørt i bilen. Det nye filteret vil hindre oljen fra å bryte ned raskere. Du trenger
Crescent skiftenøkkel
Drensvannsoppsamler
Oil filter skiftenøkkel
Olje filter
5 qt. olje
Rag
Vis flere instruksjoner
en

Place et avløp pan rett under tappepluggen i bunnen av motoren. Kjelen skal være stor nok til å fange 5 qt. av olje.
2

Skru ut pluggen med en halvmåne skiftenøkkel. La all oljen renne ut. Stram pluggen tilbake til bunnpannen med en halvmåne skiftenøkkel.
3

Skru av oljefilteret med en olje filter skiftenøkkel. Oljefilteret er plassert under fronten eksosmanifolden.
4

Dab noen motor olje på fingrene. Spre den rundt oljefilteret pakning. Dette vil gjøre filteret lettere å fjerne ved neste oljeskift.
5

Skru det nye filteret på oljefilterhuset med fingrene. Ikke skiftenøkkel stramme, da dette vil ødelegge gjengene i oljefilteret.
6

Åpne panseret for å få tilgang til motorrommet. Finn oljepåfyllingslokket på ventilen dekselet. Skru den med fingrene.
7

Hell 3 qt. av olje inn i motoren. Trekk motoren peilepinnen plassert foran motoren og rens den med en ren fille. Sett peilepinnen for å kontrollere oljenivået. Peilepinnen har merker som indikerer riktig oljenivå. Tilsett mer olje hvis peilepinnen ikke indikerer full. Hell i oljen i 1/2-qt. trinn.
8

starte bilen og la den gå i 5 minutter. Steng av bilen, og la den sitte i 5 minutter. Kontroller oljenivået og tilsett mer om nødvendig.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/oil-changes/132459.html

Previous:
Next:

oljeskift