Norge bil >> Biler >> bil Vedlikehold >> oljeskift >> Content

Hva gjør Olje tallene betyr?

Automotive oljen kommer merket med bokstaver og tall koding olje vekt og tilsetningsstoffer. De forskjellige figurer står for motor-rensing beskyttelse, hvilken type motor for å bruke olje på og viskositeten til oljen ved forskjellige temperaturer. Viskositet er klebrige eller tykkelsen av oljen. Det påvirker oljens evne til å smøre de bevegelige deler av motoren. Vaskemiddel og Motortype

To bokstaver som står alene på olje kan etiketten representerer motortype og vaskemiddel additiv. Disse er kodene for eksempel SE eller CD, f.eks. S indikerer at oljen er for bensinmotorer og C indikerer det er for diesel. Den andre bokstaven angir graden av rensing beskyttelse. De er ordnet alfabetisk fra verste til best. For eksempel er F bedre enn E er bedre enn D. Ikke forveksle "SE" med "SAE", som du kan også se på kan. SAE står for Society of Automotive Engineers. De er nevnt på olje bokser fordi de standardisere oljeviskositeten skala som de andre tallene på kan referere.
Viskositet

Enkle eller sammensatte tall formidle oljens vekt eller viskositet, 30 og 10W-30 er eksempler. Med introduksjonen av nye olje tilsetningsstoffer med start i 1940, erstattet den sammensatte viscosities single-viskositet motor olje. "W" refererer til "vinter". Det første tallet er viskositeten når oljen er kald. Tallet etter "W" er viskositeten etter å ha blitt varmet av motoren til driftstemperatur.

Viskositet Scale

høyere viskositet tallene betyr en større motstand å flyte og høyere friksjon mellom oljen og den smører delene. De SAE Skalaen går fra 5 opp til 50, med 50 som den tykkeste. Den optimale viskositet avhenger av drifts-temperatur, og motoren struktur. Viskositet krever enda variere innenfor en enkelt biltur.
Need For Variable Viskositet

Viskositet normalt avtar når temperaturen øker. De hydrokarbon-molekyler vibrere for fort ved høye temperaturer for å holde sammen så mye som ved lavere temperaturer. Balansering trick for en motor olje er ikke å være så tyktflytende, eller tykk, at auto deler ikke kan gli forbi hverandre når været er kaldt eller motoren er bare oppvarming, men også å være tykk nok til ikke å koke bort på driftstemperaturer i varme eller varmt vær.
Solution

Olje produsenter legger visse karbon polymerer til motor olje for å motvirke den inverse forholdet mellom tykkelse og temperatur. Disse "multi-weight" oljer har sammensatte tall med "W" på kan. Før slike tilsetningsstoffer var kommersielt utbredt på 1950-tallet, hadde olje bokser bare ett nummer for viskositet. Du ville ha til å endre olje for endringen av årstider. Drivere brukt tyntflytende olje i vinter og høy viskositet olje i sommer. Derimot, kan multi-weight olje oppføre seg, sier, som en SAE 10 olje om vinteren eller når motoren først starter, og en SAE 30 olje ved normale temperaturer. Dette gjør riktig smøring av motoren gjennom hele spekteret av temperaturer i en enkelt tur, og i et helt år.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/oil-changes/132545.html

Previous:
Next:

oljeskift