Norge bil >> Biler >> bil Vedlikehold >> oljeskift >> Content

Slik service en 2002 GMC Envoy

En full service jobb på en 2002 GMC Envoy krever en komplett motor og drivverk inspeksjon samt inspisere alle væskenivåer. Den siste delen av full service jobb er et olje-og filterskift. Du kan utføre en full service på en 2002 GMC Envoy i en time eller så. Sørg for at du har alle de riktige verktøy og materialer før service på 2002 GMC Envoy. Du trenger
Olje
Olje filter
Lommelykt
Ratchet
Socket satt
Frostvæske
Transmission fluid
Oil catch kan
Trakt
Wire børste (valgfritt)
Shop rag
Vis flere instruksjoner
en

Slå på frontlyktene og sjekk at de fungerer som de skal. Så sjekk blinklys og bremselys.
2

Pop panseret og visuelt inspisere motoren. Pass på at ingen slanger eller linjer er lekker.
3

Kontroller kjølevæskenivået og legge kjølevæske om lav. Du bør være i stand til å se kjølevæskenivået når du tar radiatorlokket av. Hvis ikke, så kjølevæskenivået er lavt.
4

Kontroller oljenivået. Hvis oljenivået er lavt, må du se etter lekkasjer.
5

Sjekk servostyring væske nivå og legge til væske om nødvendig.
6

Undersøke bremsen væsken og tilsett væske om nødvendig.
7

Sjekk frontruten vaskemaskin væske og tilsett væske om nødvendig.
8

Kontroller batteriet, og pass på at den er fri for korrosjon og batterisyre oppbygging. Om nødvendig, ta en stålbørste og børste vekk korrosjon og oppbygging.
9

Inspiser Serpentine beltet for skade. Peke lommelykten på beltet og se etter sprekker. Hvis det er flere sprekker per kvadrattomme enn det finnes ribber på tvers av beltet, og beltet må skiftes ut. For eksempel, hvis Serpentine beltet er en seks rib belte og det er åtte sprekker i en kvadrattomme av beltet, må beltet byttes ut.
10

Sjekk overføring væske nivå. Hvis den er lav, må du inspisere overføring for lekkasjer. Hvis du må legge væske til sendingen, må du gjøre det med bilen kjører.
11

Inspiser vindusviskerne for skader eller slitasje. Skift ut om nødvendig.
12

Sjekk alle dekkene for skader og lufttrykk. Bruk et dekktrykk måler for å kontrollere at dekkene har riktig mengde luft i henhold til produsentens anbefalinger. Dekktrykket beløpet vil bli stemplet på siden av dekket.
13

inn en olje catch fat under bunnpannen og fjerne bunnpannen bunnpluggen med en skralle og riktig størrelse socket.
14

Sjekk den bakre differensial væskenivået mens motoren olje er drenering. Du kan gjøre dette med en 3/8-inch skralle. Sett 3/8-inch skralle i det firkantede hullet på differensial og snu skralle mot klokken for å løsne og ta ut pluggen. Stikke fingeren inne i bakre differensial hullet. Hvis du trykker væske, deretter væskenivået er tilstrekkelig. Hvis du ikke kan røre væske, da blir du nødt til å legge til væske.
15

Bytt bunnpannen bunnpluggen og skru det fast med en skralle og socket.
16

Løsne og fjern oljefilteret på passasjersiden nær fronten av motoren. Fyll opp det nye filteret med olje og legg det nye filteret. Trekk til filteret så mye som mulig for hånd.
17

Legg den anbefalte mengden av olje til motoren med en trakt. The Envoy tar syv liter 5W30 olje.
18

Start motoren og la den gå i ca 30 sekunder, slik at oljen kan sirkulere gjennom de store deler av motoren og slå den av.

19

Kontroller oljenivået å sørge for at oljenivået er på "Full" på peilepinnen.
20

Inspiser rundt bunnpannen bunnpluggen og olje filtrere for eventuelle oljelekkasjer. Hvis det ikke er noen lekkasjer, lukk panseret og tørk bilen ned med en ren fille.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/oil-changes/132394.html

Previous:
Next:

oljeskift