Norge bil >> Biler >> bil Vedlikehold >> oljeskift >> Content

Hvordan skifte olje filter på en 1998 Chevy Cavalier

The 1998 Chevy Cavalier bruker en 2,2-liters toppventilmotor å drive bilen. Den olje-filter på 2,2 liters motor er montert på siden av motorblokken mellom brannveggen og motoren. Bytt filteret hver gang du skifte olje på din Cavalier å sikre den nye oljen holder seg ren. Hvis du ikke skifte filter, vil den nye oljen plukke opp partikler og skitt fra filteret og forurense den nye oljen. Du trenger
Jack
Jack står
Wrench satt
Socket satt
Oil filter skiftenøkkel
Vis flere instruksjoner
en

Åpen panseret på Cavalier og finn oljepåfyllingslokket. Påfyllingslokket på den 2,2-liters motoren er plassert nær fronten av motoren og har en stor svart cap og skrues på påfyllingsrøret. Den er merket med oljetype og har oljenivået peilepinnen integrert i lokket.
2

Fjern oljepåfyllingslokket og peilepinnen fra røret, slå den mot klokken for å låse den opp fra røret . Sett lokket og peilepinnen til side for nå.
3

Hev bilen med en jekk og støtte det med et sett med bukker under rammen. Sørg for at bilen din er på et plant underlag før du jekker den opp. Plasser en stor oljeavtappingsbeholder under oljetappeplugg plassert i bakre hjørne av bunnpannen.
4

Fjern tappepluggen fra bunnpannen med en skiftenøkkel eller socket og skralle for å slå plug mot klokken. Drei pluggen de siste par omdreininger for hånd for å unngå å slippe støpselet i oljeavtappingsbeholder.
5

La oljen renne ned i pannen til motoren er tom. Bytt ut bunnpluggen og skru det fast med en skiftenøkkel eller socket og skralle. Flytt renne pannen under oljefilteret nær baksiden av motorrommet.
6

Løsne oljefilteret fra motorblokk med en olje filter skiftenøkkel. Spinn filteret avslag rørdelen på motoren for hånd og ta den ut fra motoren, og sjekker toppen av filteret for å sikre at O-ringen kom ut med filteret. Plasser den i oljen renne pannen, åpen side ned slik at det kan renne.
7

Smør pakningen eller O-ring på det nye filteret med ren olje for å hjelpe den forsegle. Installere et nytt filter på montering på siden av motoren og trekk til for hånd til den sitter godt. Du trenger ikke å stramme filteret med en skiftenøkkel, vil det ikke lekke hvis du belegge tetning med ny olje.
8

Hev bilen igjen med jack og fjerne den bukker. Senk bilen til bakken og flytte opp til motorrommet. Fyll motoren med den type olje som anbefales av produsenten gjennom peilepinnen hullet.
9

Kontroller oljenivået og installere tanklokket. Kast den gamle oljen på riktig måte. De fleste auto deler butikker vil akseptere det gratis og sende det til et gjenvinningsanlegg.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/oil-changes/132402.html

Previous:
Next:

oljeskift