Norge bil >> Biler >> bil Vedlikehold >> oljeskift >> Content

Hvordan endre en blekkpatron oljefilter

Canister eller kassett typen oljefilter er vanlig på enkelte gamle biler som gamle Mercedes Benz, samt i industri og marine diesel applikasjoner. De er også nyttige i noen ekstern-mount filtrering oppsett. I motsetning til spin-on filter, som er selvstendige enheter, canister filtre har flere separate deler. Bypass ventiler og tappepluggene er montert i beholderen som huser filter element. Filteret basen bolter til beholderen og monterer montering på motoren eller fjernmontering støtte samt boliger olje passasjer inn og ut av filteret. Du trenger
Crescent skiftenøkkel
Oppsamlingspanne
Element kit med O-ringer
butikk fille
Utstyr for vasking løsning eller ren diesel
Vis flere instruksjoner
Endre Element
en

Løsne avløp (vingemutter eller plugg) i bunnen av beholderen. Samle stekefettet med fangsten pannen. Skru den tilbake og tørk av beholderen, avløp og monteringsbrakett. Pass på at det ikke er skitt eller rusk som kan falle fra braketten inn i beholderen under montering.
2

Løsne skruen på toppen med skiftenøkkel som monterer beholderen. Ta tak i beholderen med fille og fjern bolten og skiven fra monteringsbraketten. Senk beholderen bort fra fjellet og holde den oppreist å inneholde eventuelle gjenværende olje.
3

Trekk element ut av beholderen og kast element. Kontroller beholderen og den maskinerte overflate av braketten for O-ringer eller rusk og fjerne. Tørk av kontaktflatene på beholderen og braketten med en ren fille. Snu beholderen i fangsten pannen og la det renne fullt. Inspisere beholderen for silt og rusk. Vask beholderen i en vaskemaskin eller deler med noen rene diesel for å fjerne eventuelle slam. Renne godt etter vask.
4

Velg riktig O-ring for beholderen din (det vil være flere å velge mellom i settet) og smør den med et tynt lag med ren motorolje. Plasser O-ringen i fordypningen i toppen av beholderen. Sett det nye elementet i beholderen og skyv det på stud i bunnen av beholderen.
5

Installer en ny crush-skive fra settet på toppen bolt. Hold lastet beholderen på plass under braketten og hånd-start på topp bolt. Trekk til bolten for hånd så trekk den lett med skiftenøkkelen. Re-sjekk avløp og sørge for at det er stramt. Tørk av hele forsamlingen med en ren fille for å fjerne olje på utsiden. Dette vil hjelpe til med å se etter lekkasjer.
6

Start motoren og observere olje trykkmåler. Når trykket er etablert, observere beholderen og se etter lekkasjer. De fleste lekkasjer vil være lett synlig, men noen kan dukke opp bare når motoren er i drift temp. Sjekk det igjen når motoren varmes opp.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/oil-changes/132271.html

Previous:
Next:

oljeskift