Norge bil >> Biler >> bil Vedlikehold >> oljeskift >> Content

Hva slags olje skal brukes i en dieselmotor?

Diesel motorer trenger en høy viskositet olje eller syntetisk olje. Siden disse motorene antennes ved mye høyere kompresjonsforhold enn bensinmotorer har den oljen som brukes i motoren for å kunne tåle store krefter, vanligvis fra 40.000 til 50.000 psi. De fleste nyere dieselmotorer vil anbefale 15W-40 fordi den er tyngre og tykkere. Funksjon

Olje brukes til å smøre stemplene som disse blir skjøvet inn i forbrenningskammeret og tilbake nedover til veivhuset. Dieselmotorer vanligvis slår til en lavere pris enn en bensin motor, men skape større press. Tyngre oljer varer lenger og tåler belastningen skapt av diesel motor.
Hensyn

Syntetiske oljer kan også brukes i en diesel motor. 5W-40 syntetisk kan brukes i de fleste nyere motorer som har tilsvarende eller bedre resultater enn en vanlig 15 W-40 olje. Syntetiske oljer er dyrere, men gir ekstra beskyttelse mot motor slitasje.

Oljeskift

Syntetiske oljer har fortsatt å endres. Følg bilprodusenten anbefalte kjørelengde for oljeskift. Husk alltid å skifte olje filter samt motorolje. De fleste diesel motorer anbefaler oljeskift hver 5000 miles.
Fordeler med syntetisk olje

Syntetiske oljer kan senke eksosgassen temperaturer (EGT) i en diesel av en betydelig mengde. Lavere EGT betyr at motoren kan operere med maksimal effektivitet og skaper mindre varme, noe som kan redusere skader og slitasje på vitale motordeler. En normal driftstemperatur for en diesel bør være rundt 500 grader, stiger til ca 1000 grader under akselerasjon.
Fakta

En dieselmotor er mindre flyktig og brenner på en lavere temperatur enn en gass-motor. Dette er grunnen til at høye eksostemperaturer er så farlig. Turbo på en diesel motor filtre luft og komprimerer det før tvinge den inn i forbrenningskammeret å blande med diesel og strøm til motoren.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/oil-changes/132275.html

Previous:
Next:

oljeskift