Norge bil >> Biler >> bil Vedlikehold >> oljeskift >> Content

Slik bruker du en Peilepinne to Measure Oil

Alle som eier og kjører en bil bør vite hvordan du kontrollerer motoroljen. Fordi motoren olje holder motoren i gang på riktig måte, må du sørge for at bilen har nok olje for å smøre motoren og holde den ren. Du bruker en lang, tynn stang som kalles en peilepinnen for å måle hvor mye olje er i bunnpannen. Når du vet hvordan å kontrollere oljen, vurdere å se på peilepinnen hver gang du fyller bilen med gass. Du trenger
Rag
Vis flere instruksjoner
en

parkere bilen i et flatt område så peilepinnen vil gjenspeile mengden olje i bunnpannen.
2

Se i manualen for å se om produsenten anbefaler å sjekke olje når motoren er kald eller når motoren er varm. Sjekk oljen før du starter bilen hvis produsenten anbefaler en kald motor. Sjekk oljen etter at du har kjørt bilen hvis produsenten anbefaler en varm motor.
3

Åpne panseret av bilen.
4

Finn peilepinnen på motoren. Den har vanligvis en liten, rund håndtak som gjør at du kan ta tak i det og dra det ut av motoren.
5

Trekk opp håndtaket på peilepinnen for å fjerne det fra motoren.

6

Bruk klut for å fjerne oljen på peilepinnen.
7

Sett peilepinnen tilbake inn i motoren, noe som gjør at du setter den så langt inn i motoren som det går .
8

Trekk opp peilepinnen.
9

undersøke begge sider av tuppen av peilepinnen for å finne ut hvor mye olje er i bunnpannen. Peilepinnen har linjer trykt på det som indikerer oljenivået. Rådfør deg med bruksanvisningen hvis du ikke forstår peilepinnen linjer og kan ikke finne ut at oljenivået er akseptabelt. Hvis oljenivået er høyere enn den "minste" eller "lav" linje på peilepinnen, er oljenivået trolig akseptabelt.
10

Sett peilepinnen tilbake inn i motoren, som igjen gjør at du setter det fullt ut.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/oil-changes/132318.html

Previous:
Next:

oljeskift