Norge bil >> Biler >> bil Vedlikehold >> oljeskift >> Content

Enkel veibeskrivelse til Endre en GM Oil Pan

Endre ut bunnpannen på en GM bilen er veldig grei. Oljen kokekaret er plassert på bunnen av motoren. Den største hindringen når du bytter bunnpannen er å få tilgang til den. Forhjulsdrevne biler kan kreve fjerning komponenter for å gjøre plass til bunnpannen å komme ut. Rear-wheel drive biler og lastebiler vil ha enklere tilgang. Kjøpe en teknisk manual for ønsket kjøretøy vil gjøre fjerning av bunnpannen lettere hvis det er noen hindringer. Du trenger
Stikknøkkel
Socket satt
Drensvannsoppsamler
New bunnpanne
New bunnpanne pakning
Razor skrape
Sparkel
Nytt olje filter
5 qts. motorolje (minimum)
Vis flere instruksjoner
Fjerne Oil Pan
en

Åpne panseret for tilgang til motorrommet. Trekk motoren peilepinnen og legg det til side.
2

Finn Motoroljesumpen nederst på motoren. Plasser et avløp fat under bunnpannen.
3

Skru ut tappepluggen i bunnen av bunnpannen. La oljen renne inn til avtappingspannen. Stram tappepluggen når oljen er gjort drenering.
4

Finn oljefilteret foran motoren. Skru av oljefilteret med en olje filter skiftenøkkel. Plasser den gamle oljefilteret med avfallet motorolje.
5

Skru alle skruene rundt avløpet pannen. Skru dem med en pipenøkkel. Tapp pannen med en hammer for å løsne det fra overflaten av motoren. Det vil være 14 til 20 bolter, avhengig av motorstørrelse.
6

Trekk bunnpannen bort fra bilen.
Installere New Oil Pan
Side 7

Skrap den gamle pakningsrester av den nederste overflaten av motoren med en barberhøvel skrape eller sparkel. Sørg for at alle pakningen materialet er fjernet fra bunnen av motoren, da dette kan føre til en mulig oljelekkasje i fremtiden.
8

Plasser den nye pakningen rundt bunnpannen. Sikre at hver bolt hullet passer med skruehullene på pannen. For å forhindre at pakningen fra å flytte mens kjelen blir montert på motoren, kjøre en perle av silikon RTV rundt bunnpannen pakningen og legg pakningen over silikon.
9

Bolt pannen til bunnen av motoren. Sørg for at alle boltene er startet før du strammer med en pipenøkkel.
10

Stram alle boltene med en pipenøkkel. Dette vil sikre bunnpannen.
11

Installer det nye oljefilteret ved å fylle filteret med frisk motorolje. Smør tetningen rundt filteret ved å spre olje på den. Trekk til filteret til filteret montering for hånd. Ikke skiftenøkkel-trekk til filteret.
12

Skru av oljepåfyllingslokket på ventilen dekselet på motoren og hell i den anbefalte mengden av motorolje. Kontakt den lokale GM forhandler eller henvisning brukerhåndboken.
13

Kontroller oljenivået ved å rense enden av peilepinnen med en fille og sette den inn i peilepinnerøret. Trekk den ut og lokalisere hvor oljen stopper på peilepinnen. Hvis den stopper under full-merket, legger mer olje på halv Quart intervaller. Kontroller nivået og gjenta til peilepinnen leser full.
14

Start bilen og la den gå på tomgang i fem minutter. Slå bilen av og inspisere bunnpannen for lekkasjer. Kontroller oljenivået å sikre nivået er fortsatt på full-merket. Tilsett mer olje om nødvendig.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/oil-changes/132598.html

Previous:
Next:

oljeskift