Norge bil >> Biler >> bil Vedlikehold >> oljeskift >> Content

Oljeskift og forbrukerutvalget

Periodiske oljeskift utgjør en del av den nødvendige vedlikehold for alle biler. Imidlertid må bileiere være klar over sine rettigheter til å sikre at de ikke blir ofre for oljeskift svindel, og slik at de kan gjøre de riktige valg om hvor du skal ha tjenesten utført. Uredelig praksis, for eksempel bruk av feil type olje eller overlading for tjenester, bryter forbrukerlovgivning i de fleste stater. Dealer Garanti og oljeskift

bileiere bekymre deg for at du går til en ikke-forhandler tjeneste for et oljeskift kunne krenke deres bil garanti. Ifølge Magnuson Moss Garanti Act av 1975, trenger du ikke å bekymre deg. Under denne loven, kan bileiere har jevnlig utført vedlikehold på anlegget selv velger sin uten å risikere forhandler garanti. Men hvis en feil utført oljeskift fører til motorskade til kjøretøy, kan garantien ikke dekker dette.
Gamle deler

En undercover etterforskning i California i 2006 funnet kjeder av oljeskift uttak belastet kundene for tjenester, som for eksempel utskifting av enkelte deler, det gjorde de faktisk ikke utføre. Som forbruker har du rett til å be om noen gamle deler fjernet fra kjøretøyet, inkludert filter og slanger. Du bør også be om å se nye deler for å sikre at du ikke får re-produsert eller brukt deler til nye del priser.

Andre meninger og estimater

Akkurat som du kan be om en second opinion for en medisinsk diagnose, har du rett til å ta bilen til en annen mekaniker hvis du tror bilverksted tjenesten er overlading deg eller om du synes det er å anbefale unødvendig arbeid. Også har du rett til å motta et skriftlig anslag før arbeidet begynner. Hvis et estimat er vesentlig lavere enn den faktiske regningen, kan garasjen har brutt dine forbrukerrettigheter til en rimelig nøyaktig estimat.
Itemization

Selv et oljeskift kan virke grei, har du rett til å se en oversikt over kostnadene. I mange stater, deriblant California og Massachusetts, forbrukere har rett til en spesifisert reparasjon regningen slik at de kan se kostnad for hver del av arbeidet gjort. Den itemization bør også liste noen deler skiftes ut og hvilken type olje som brukes.
Klager
p Hvis misfornøyd med oljeskift, eller hvis det fører til mekaniske problemer i bilen , har du rett til å klage og få klagen din behandlet. Først snakke med sjefen for oljeskift anlegget. Hvis det ikke fungerer, legger klagen skriftlig og sende det til sjefen. Hvis du fortsatt ikke får tilfredsstillelse, har du rett til å ansette en advokat eller å saksøke anlegget i små krav domstol. Du kan også sende inn klager til forbrukersaker avdeling eller justisministeren av staten, samt til Better Business Bureau.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/oil-changes/132509.html

Previous:
Next:

oljeskift