Norge bil >> Biler >> bil Vedlikehold >> oljeskift >> Content

Effektivitet Informasjon for Automotive Olje filter

Finne effektivitet informasjon for bilindustrien oljefiltre er en noe forvirrende oppgave. Olje filter produsenter varierer i hvordan de rangere filtreringseffektivitet av sine filtre og noen gir detaljert informasjon om hvordan disse karakterene er utledet. Bestemme den beste filter for søknaden krever flere hensyn. Hvis du forstår hva de forskjellige rangeringer tildelt oljefiltre mener, vil du være bedre i stand til å velge filter som er best for ditt kjøretøy. Micron Rating

A "micron" er en måleenhet for små partikler. Den micron rating har vært en vanlig måte å demonstrere hvor godt en olje filter renser forurensningser fra olje. Denne rangeringen er ikke en god indikator på en olje filter sanne effektivitet, men som det er basert på ikke-standard faktorer tildelt av produsentene. En produsent kan fastslå filter effektivitet ved å tildele en 15 mikron rating til sine filter element, mens en annen kan tildele samme filterelementet en mikron rating på kun to. Dette er misvisende, fordi selv om filteret kan fjerne kun partikler 2 mikrometer i størrelse, kan partikler så store som 200 mikron fortsatt passere gjennom. Denne rangeringen metoden fører til inkonsekvens blant rangeringer av filtrene som tilbys av ulike produsenter, siden det er ingen felles standard for å bedømme sanne effektiviteten av de ulike merkene.
Absolute Rating |

den "absolutte vurdering" er basert på den største partikkel-størrelse som kan passere gjennom et filter. Dersom et filter har en absolutt rangering på 20 mikron, vil partikler som er større enn 20 mikron ikke passere gjennom den. Selv betraktet som en bedre rating metode enn micron rating, er det fortsatt basert på vilkårlige filterelementet micron rangeringer tildelt av produsentene, og som et resultat har også ingen pålitelige standarder som å gjøre sammenligninger.

Beta Rating

"beta rating" er avledet fra en standardisert test utviklet for å måle filtrering egenskapene til en fin filter element. Denne testen gir et pålitelig mål på noe filter elementets filtrering egenskaper. Fordi denne testen måler den faktiske filtrering evner av et filter uavhengig av eventuelle standarder tildelt element, er det ansett som en av de mest nøyaktige rangeringer tilgjengelig.
Testing

Hver oljefilter produsent har sin egen foretrukne metoden for å teste sine filtre for effektivitet. Noen produsenter bruker en enkelt passering metode hvor olje føres gjennom filteret en gang og deretter sjekket for å se hvor mange partikler ble fjernet. Denne testen brukes for å bestemme mikron vurdering av et filter, og blir ansett som den minst pålitelige. Andre bruker en flertrinns metode, hvor olje føres gjennom et filter og gjentatte ganger de totale partiklene fjernet er deretter bestemt. Den multi-pass-metoden regnes som den mest effektive test av et filter effektivitet og blir referert til som "Beta rating."
Totale effektiviteten

Ingen av rangeringer gi en komplett eller samlet resultat av oljefiltre testet. Samt størrelsen og mengden av partiklene fjernes, filtre også variere i hvor mye total forurensning de kan beholde og hvor godt de opprettholder sin effektivitet som de alder og slitasje under bruk. Den beta vurdering gir en tilnærming til et filter effektivitet og leverer et estimat av den totale forurensningen holder kapasitet i tillegg, noe som ytterligere bidrar til dens effektivitet som en foretrukket metode for testing.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/oil-changes/132605.html

Previous:
Next:

oljeskift