Norge bil >> Biler >> bil Vedlikehold >> oljeskift >> Content

Motorstøy Oil Treatment

Alle motorer produsert vil etterhvert bli oppbrukt. Stempelringer slites ned og motoren vil begynne å brenne olje, som fører til røyk blåser ut av eksos. Lagrene bære tynn, forårsaker oljetrykk å slippe. Stengene vil slites ut og begynne å flytte rundt på sine tidsskrifter, skaper støy og senke oljetrykket. Løftere vil mislykkes i å holde presset og begynne å lage klaprende lyder. Fellesnevneren er slitasje som fører til overdreven deler klaringer, og olje tilsetningsstoffer blir ofte ansett som et svar. Viskositet

Viskositet er i utgangspunktet en måling av en oljens tykkelse. De vanlige målingene er to tall atskilt med en "w" for multi-viskositet oljer, og et enkelt tall for "straight" viskositet oljer. Jo høyere tall, jo tykkere olje er. Olje tilsetningsstoffer ofte avhengige av forutsetningen for å øke viskositeten til motorolje å hjelpe pute slakk mellom slitte drifts deler. Dette forventes å bidra til å stille støy skapt av slitte løftere og stenger. Dette regnes som en tvilsom forutsetning av bilindustrien eksperter fordi du ved denne begrunnelsen, ville rett og slett bytte til tykkere olje har samme effekt mens forsyne motoren med en ny endring av olje på samme tid.
Tilsetningsstoffer

Mange av de bedre kjente motoroljetilsetningen beslutningstakere fremme tilsetningsstoffer som finnes i produktene sine og kreve ulike gode resultater er å finne ved hjelp tillegg til standard bilolje. De fleste av de additiver som brukes i disse produkter, er de samme additiver som allerede er formulert i standard motorolje. Eksperter igjen har antydet at den samme fordelen kan være hadde fra et friskt oljeskift. Andre produkter inkluderer uvanlige tilsetningsstoffer som PTFE til sine produkter, men ingen har vist seg å støtte de påståtte fordeler.

Søksmål

Tallrike olje additiv produsenter har annonsert imponerende resultater som støtter deres krav for å redusere støy og forlenge motorens levetid. Uavhengige tester bestride disse hevdet resultater. The Federal Trade Commission har fastslått at flere selskapers additive krav var ubegrunnet, og flere rettssaker har tvunget mange av disse additive selskapene å ikke lenger gjøre sine påstander om redusert slitasje eller forbedret kjørelengde. FTC har avgjort at mange av de kjente olje additiv merkevarer var engasjerende i villedende og misvisende reklame, og at vitenskapelige studier som beviser deres krav ville være nødvendig for å avgjøre eventuelle tvister. Disse studiene har ikke vært imøtekommende.
Effectiveness

anekdotisk eller "jungeltelegrafen" bevis er ofte sitert som støtte for en olje additiv effektivitet, men ingen troverdig studier eller testing har bekreftet disse påstandene. Tallrike forbruker vitnesbyrd har tilskrevet økt kjørelengde, forlenget levetid på motoren, og mer stillegående motor drift med tillegg av ulike tilsetningsstoffer. Disse vitnesbyrd blir vanligvis gitt av produsentene av produktene, noe som gjør skjevhet en bekymring, samt dårlig dokumentert natur av patentkravene. Uten autoritativ støtte for å validere dem, anekdotiske vitnesbyrd mangler troverdighet.
Studier

Flere studier som undersøker effekten av olje tilsetningsstoffer er utført. Det er for tiden ingen troverdige studier for å støtte alle krav som disse tilsetningsstoffene vil bedre kjørelengde, eller forlenge motorens levetid. Studier utført eller bestilt av føderale byråer har konkludert med at disse tilsetningsstoffene er ineffektiv og støtter ikke sine påståtte evner. Uavhengige undersøkelser og tester har kommet til lignende konklusjoner, og tilbakevise påstandene skaperne av produktene.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/oil-changes/132519.html

Previous:
Next:

oljeskift