Norge bil >> Biler >> bil Vedlikehold >> oljeskift >> Content

Motor Oil Guide for Cars

De fleste bileiere kjenner den oljen som sirkulerer i hele motoren er det som holder det knirkefritt, og at uten olje, vil motoren låse opp. Det de ikke vet er hvor viktig det er å endre din motor olje og filter regelmessig, og dette er hva som forårsaker mange problemer og tidlig motorslitasje. Oljeskift på bilen din er avgjørende for den generelle vedlikeholdet av bilen. Dette er grunnen til at bileiere trenger å vite betydningen av oljeskift, som olje du skal bruke, hvor mye olje bilen skal holde og hvor ofte det bør endres. Hvorfor er Endre Motor Oil viktig?

Motorolje smører metalldelene i motoren og hindrer dem fra å slipe sammen, og dermed redusere friksjonen. Det absorberer biprodukter skapt av forbrenning og holder motoren ren. Imidlertid, når oljen blir gammelt det begynner å bryte ned og blitt mettet med biprodukter. Når dette skjer er det ikke lenger kan gjøre jobben den er designet for å gjøre, og de deler i motoren begynner å slites for mye, forårsaker skade. Den eldre oljen blir, jo mindre beskyttelse den gir.
Hvilken Motor Oil bør du bruke?
Vite hvilken motor olje til bruk

Produsenten av kjøretøyet vil anbefale hvilke klasse av olje til bruk, og dette kan bli funnet i bilens instruksjonsbok. Men der du bor også gjøre en forskjell. Lette oljekvaliteter, slik som 5W30, blir ofte anbefalt i ekstreme kulde, fordi det vil sirkulere raskere og smøre den øverste del av motoren. I varmt klima, er en tyngre oljekvalitet anbefalt, for eksempel en 10W30 eller 10W40. En tykkere olje er nødvendig i ekstrem varme fordi tynn olje vil bryte ned for lett, forårsaker slitasje på motoren din. Brukerveiledningen bør inneholde et diagram med anbefalt vekt som skal brukes for ekstreme temperaturer.
Hvor mange liter olje vil bilen Hold?

Beløpet av olje et kjøretøy holder avhenger av merke og modell. For eksempel, noen biler holder fire liter olje, mens andre kan ha fem eller seks. Brukerveiledningen vil fortelle deg hvor mange liter olje bilen har (inkludert oljefilter) og du kan bruke peilepinnen for å sjekke hvor mye olje på bilen din. Du vil finne to linjer på peilepinnen som sier minimum (min) og maksimum (maks) nivåer og din olje bør alltid være mellom disse to linjene. Hvis det er under minimumsnivået, vil det ikke være nok olje i bilen for å beskytte den. Hvis det er over grenseverdien, kan overtrykk bryte forseglinger og motoren vil vanligvis starter brennende olje som resultat. Kontroller oljenivået jevnlig.
Når bør Din Motor Oil endres?
Vit når du skal skifte olje p Som en generell regel bør du endre motorolje i din bil hvert tre tusen miles eller hver tredje måned. Det vil imidlertid også avhenge av hvor ofte du kjører bilen. Hvis det sitter i garasjen mesteparten av tiden, og du bare kjøre til byen en gang i uken, så du kan være i stand til å gå et år før oljeskift. På den annen side, hvis du kjører hele tiden, så du må kanskje endre det oftere. Den beste måten å fortelle når du trenger et oljeskift er å sjekke det og se hvordan det ser ut. Hvis det er fortsatt rene og ser ut akkurat som det gjorde da du først endret det, er oljen fortsatt god. Hvis det er å snu svart, er det tid for et oljeskift.
Husk å skifte olje filter

Hver gang du endrer motor olje på bilen din, bør du også endre oljefilteret. Filteret holder hvor som helst fra en pint til Quart olje, avhengig av filteret, og når oljen filtreres gjennom den, er rester som finnes i oljen fanges opp i filteret. Når du tapper olje fra bilen for å endre det, forblir alt dette ekle olje og rusk i filteret. Hvis du ikke skifte olje filter, vil den nye oljen gå gjennom det gamle filteret når du sveive bilen. Dette blander de to sammen og det automatisk begynner å bryte ned den nye oljen med en gang.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/oil-changes/132520.html

Previous:
Next:

oljeskift