Norge bil >> Biler >> bil Vedlikehold >> oljeskift >> Content

Forskjellen mellom motorolje Vekter

De forskjellige vekter tildelt til motoroljer betegne evnen av oljen skal kunne fungere godt under forskjellige betingelser. Enkle tall betyr en olje er vurdert i henhold til en enkelt driftsområde, mens to tallene viser til et stort mellomrom driftsområde. Viskositet

Tykkelsen av motorolje, eller dens "vekt", blir referert til som viskositet. Viskositet er et mål på hvor lett oljen flyter ved en spesiell temperatur. Lettflytende oljer flyte lett ved lave temperaturer, mens høy viskositet oljer strømme langsommere ved samme temperatur. Lav viskositet oljer gjøre kaldt vær starter lettere og redusere friksjonen i kalde motorer, mens høyere viskositet oljer opprettholde bedre styrke og trykk ved høye temperaturer og tung last.
Enkelt vekt

Oljer som bare har én viskositet rating, som "20" eller "40", fungerer best i en smal sett med betingelser og er ikke anbefalt i de fleste moderne biler fordi de ikke gir beskyttelse over et bredt spekter av driftsforhold. Single-grade oljer er vanligvis angitt for bruk i eldre eller antikke biler og små motorer som luftkjølte gressklipper motorer eller generatorer.

Multiviscosity

Multiviscosity oljer blir vurdert med to tall som representerer strømmen punktet av olje ved forskjellige temperaturer. Det første tall er etterfulgt av en "V", som står for "vinter grade" og representerer tykkelsen av olje ved lave temperaturer, mens det andre antall i forhold til tykkelsen på olje ved høye temperaturer.

med programmer

Multivisosity oljer har fordelen av strømmer lett ved lave temperaturer ennå bevart sin tykkelse når en motor har nådd driftstemperatur. På grunn av dette, design nyere biler og kjøretøy som utnytter overliggende kammer i motoren sin angir vanligvis 5W-20 eller 5W-30 motor oljer for å hjelpe fremskynde flyten av olje til de øvre deler av motoren ved oppstart. Normal pushrod motorer vanligvis angi 5W-30, 10W-30 eller 10W-40 oljer, ettersom det er mindre etterspørsel etter smøring av de øvre motordeler ved oppstart. Kraftige og racing motorer kan bruke 20W-50 oljer for å håndtere den økte understreker disse motorene opprette, selv om disse tykkere oljer øke drag på motoren og er ikke anbefalt for bruk i motorer som ser daglig bruk.

rangeringer

Oils er rangert ved å måle hvor raskt de ved forskjellige temperaturer. Oljen blir satt inn i en enhet som måler hvor raskt det strømmer gjennom en åpning ved 100 grader Celsius. Basert på hvor lang tid det tar oljen til å strømme gjennom åpningen, er en beregning gjøres mot en spesifisert standard, og dette blir oljens "vekt". Dersom olje strømmer gjennom åpningen i en viss tid ved lav temperaturer, er det vurdert i henhold til en standard som er angitt for kalde temperaturer. Det samme oljen blir deretter testet ved 100 grader Celsius, og er igjen rangert mot en spesifisert standard for høye temperaturer. Dette gir de to rangeringer for multiviscosity oljer, som 20W-30 eller 10W-30. Begge disse typer olje vil strømme det samme ved høye temperaturer, men 10W-30 vil flyte raskere ved lave temperaturer.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/oil-changes/132613.html

Previous:
Next:

oljeskift