Norge bil >> Biler >> bil Vedlikehold >> oljeskift >> Content

Hvordan skifte olje i en 2005 Tacoma

Oljeskift i 2005 Toyota Tacoma er grunnlaget for regelmessig vedlikehold. Motoren i bilen din kan ikke kjøre uten olje og skitten olje vil skade deler like raskt som lav eller fraværende olje. Når du bytter olje, sørg for å skifte olje filter også. Et skittent filter vil forurense den nye oljen, beseiret formålet med oljeskift. De fleste auto deler butikker bære oljefiltre for din Tacoma samt olje som trengs for å utføre oljeskift. Du trenger
Bil ramper
Wrench satt
oljeavtappingsbeholder
Ny motorolje
oljefilter
Clean rag
Vis mer Instruksjoner

1.

Løft den fremre enden av Tacoma på et sett av bil ramper. Vær forsiktig kjøring på ramper. Det kan være lurt å ha en assistent veilede deg.
2

Fjern oljepåfyllingslokket fra toppen av motoren. Dette gjør at luften inn i systemet for å få fart på drenering av olje, samt minner deg på at du ikke har fylt motoren med ny olje ennå.
3

Position en oljeavtappingsbeholder under tappeplugg på bunnpannen. Fjern tappepluggen med en skiftenøkkel, være forsiktig med å slippe inn pluggen i bunnpannen.
4

La oljen helt avløp fra motoren, og deretter setter bunnpluggen. Trekkes til med en skiftenøkkel.
5

Flytt oljeavtappingsbeholder under oljefilteret og ta ut silen med en olje filter skiftenøkkel. Det er flere stilarter av olje filter skiftenøkkel tilgjengelig. Plasser filteret i bunnpannen, ovenfra og ned, for å la den renne.
6

Coat oljefilteret pakning med et tynt lag med ny motorolje. Dette vil hjelpe den forsegle når den er installert på motoren. Hev filter opp til montering på motoren og installere filter, stramme den for hånd til den sitter godt. Snu filter ¼-sving utover tettsittende.
7

Fyll motoren med ny olje, å følge retningslinjene fra produsenten. Fire til fem liter er gjennomsnittet for de fleste motorer.
8

Fjern peilepinnen fra peilepinnerøret og tørk vekk oljen med en ren fille. Sett peilepinnen tilbake i peilepinnerøret, noe som gjør at det seter helt, deretter fjerne den og lese av nivået på peilepinnen. Hvis det er på full-merket, kan du erstatte oljepåfyllingslokket;. Hvis ikke, legge mer olje til det viser fullt
9

Tilbake lastebilen utenfor bilen ramper, plasser den gamle olje-og filtrere i en godkjent beholder og ta dem til en auto deler butikken eller miljøstasjon som skal resirkuleres.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/oil-changes/132486.html

Previous:
Next:

oljeskift