Norge bil >> Biler >> bil Vedlikehold >> oljeskift >> Content

Forskjellen mellom syntetisk og Regular Oil

Syntetisk og vanlig olje er begge smøremidler som brukes til å beskytte bevegelige motordeler og rense motoren. Syntetiske oljer er kunstig fremstilt fra forbindelser andre enn råolje, mens vanlig olje er laget fra råolje. Funksjoner

Blir gjort kunstig, er syntetisk olje mer ensartet enn vanlig olje, har ingen forurensninger og en uniform kjemisk struktur. Regelmessig olje kan ha urenheter som hemmer dens evne til å beskytte mot varme og friksjon.
Funksjon

Syntetisk og vanlig olje funksjon på samme måte, som gir beskyttelse mot slitasje og elde. Imidlertid er syntetisk anbefalt i høy ytelse og høy turtall motorer. Faktisk, på noen merker som BMW og Saab, er det brukt fra fabrikken.

Typer

store oljeselskapene tilbyr både syntetiske og regelmessig oljer i en rekke viskositeter for å betjene ulike anvendelser. En syntetisk blanding, som har regelmessige olje blandet med syntetisk olje, er et populært valg for førere av høy kjørelengde biler.
Misforståelser

Selv om syntetisk og vanlig olje varierer i deres konstruksjon, de er fullt kompatible med hverandre. Men husk at noe av beskyttelsen som tilbys av syntetisk olje er redusert, så skifte olje raskere enn du normalt ville.
Potential

utviklingen av syntetiske oljer kan slutt tillater biler å operere uten regelmessige oljeskift. Mens renhet av syntetisk vil tillate dette, vil brukere av konvensjonelle oljer fortsetter å kreve oljeskift noen få tusen miles.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/oil-changes/132481.html

Previous:
Next:

oljeskift