Norge bil >> Biler >> bil Vedlikehold >> oljeskift >> Content

Hvordan skifte olje på en 2007 Mazda 3

Mazda 3 ble først utgitt i 2004 med gode anmeldelser. Mazda 3 er primært produsert i Japan, men Volvo og Ford har hjulpet design og oppgradere denne kompakte bilen. Mest rutinemessig vedlikehold deler kan bli funnet på ditt lokale deler butikken, inkludert ettermarkedet oljefiltre. Oljeskift i Mazda 3 kan oppnås ved den gjennomsnittlige bileieren, og vil ikke sette en stor bulk i lommeboken din. Du trenger:
4 liter 5w20 vekt motorolje
Oil filter patron
2 O ringer
10mm socket
17mm socket
Liten flat skrutrekker
Momentnøkkel med rekkevidde 10n -m til 30 nm
6mm hex head socket
76mm cap typen olje filter skiftenøkkel
oljeavtappingsbeholder
ramper, heis, eller bukker
Vis flere instruksjoner

1.

Åpne panseret og fjern de 10mm boltene som holder dekselet (plast dekker som huser motor) på plass.
2

Fjern de to pinnene som holder dekselet på sted, ved hjelp av vanlig skrutrekker. Ta av dekselet og oppbevar det på et trygt sted.
3

Plasser oljeavtappingsbeholder rett under bunnpluggen. Fjern pluggen med en 17mm socket. Juster PAN som renner olje ut og strømmen blir mindre. Rengjør pluggen og avløp hullet etter at oljen er tømt. Bytt pluggen i dreneringshullet med momentnøkkel.
4

Flytt oljeavtappingsbeholder under filteret. Fjern pluggen fra filteret med 6mm hex hodet socket.
5

Bruk en 76mm filter cap fastnøkkel til å ta av filterpatronen bolig etter at filteret er drenert. Fjern O ringer med en skrutrekker. Smør de nye O ringer med olje og installere de nye ringer.
6

Skift oljefilter kassetten. Stram oljefilterhuset for hånd. Bytt ut bunnpluggen for filterhuset med en momentnøkkel og 6mm hex hodet litt socket. Stram filterhuset med en momentnøkkel og en 76mm cap olje filter skiftenøkkel.
7

Sett tilbake dekselet og tilsett olje til bilen. Starter med fire liter og kontroller peilepinnen for å se om oljen er i normalområdet.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/oil-changes/132552.html

Previous:
Next:

oljeskift