Norge bil >> Biler >> bil Vedlikehold >> oljeskift >> Content

Slik konverterer fra olje til Synthetic Motor Oil

En motors oljeforsyning er dens livsnerven og sikrer at innvendige stadig smøres mens motoren er i gang. Syntetisk olje har blitt stadig mer populært de siste årene som et godt alternativ til vanlig nonsynthetic olje. Til tross for noen utdaterte forestillinger, kan syntetisk olje og vanlig olje blandes uten problemer, så over til full syntetisk olje er bare et spørsmål om å tømme gammel olje og erstatte den med syntetisk. Du trenger:
Floor jack
Socket og skralle, eller åpen fastnøkkel
bunnpanne eller annen beholder
Nytt olje filter
Rag
Momentnøkkel
Syntetisk motor olje
trakt
Vis flere instruksjoner
1 p Hvis bilen har nylig blitt drevet, la den kjøle seg ned. Hvis det ikke har vært drevet, kjøre den på i ca fem minutter. Det er lettere å endre olje når oljen er litt varm i motsetning til når det er kaldt.
2

Hev bilen med et gulv jack og plassere den på bukker eller bruke en heis for å heve den opp.
3

Fra under bilen, skru av tappepluggen for bunnpannen med en stuss og skralle eller en åpen fastnøkkel. Være forberedt med en olje container som oljen kommer ut raskt i en tung strøm. Alternativt kan du bruke en olje-utvinning enhet til å trekke oljen ut av motoren fra motorrommet.
4

Fjern alle motorens olje og deretter skru av oljefilteret. Dette vil variere avhengig av kjøretøyet. Noen biler bruker en skrue på olje filter som må fjernes med en olje filter skiftenøkkel, mens noen bruker en olje filter patron som er plassert inne i en bolig. Rådfør deg med verksted eller bruksanvisningen for spesifikke instruksjoner.
5

Etter fjerning av oljefilteret, tørk opp overflødig olje som ble sølt. Sett inn en ny oljefilter, fylle den med olje i henhold til manualen.
6

Skru bunnpannen bunnpluggen tilbake i bunnpannen. Sørg for å installere en ny crush vaskemaskinen eller eventuelle pakninger når du installerer pluggen og bruke en momentnøkkel for å stramme den til de riktige spesifikasjoner.
7

Åpne oljelokket og plassere en trakt i hullet for olje. Hell den passende antall liter olje inn i motoren. Bruk riktig vekt av olje som er anbefalt for din motor. La oljen bosette i noen minutter og deretter sjekke peilepinnen for å kontrollere at den er på riktig nivå.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/oil-changes/132473.html

Previous:
Next:

oljeskift