Norge bil >> Biler >> bil Vedlikehold >> oljeskift >> Content

Beste kvalitet Motor Oils

Motor eller motorolje er væsken som stadig beskytter hjertet av en motorvogn, motoren. Det er den kritiske ingrediensen som transporterer bort varme, smører metalldeler og fanger opp skitt. Den lar motoren gå under alle forhold og lagrer det fra ødeleggende skade. Det er ingen enkel beste kvalitet motorolje. Det viktigste elementet er å følge oljetype anbefaling av bilens produsent. Men sertifisering symbolene gir deg en idé om hva du bør se etter. Takket være det store utvalget av olje-produsenter, har du fortsatt noen alternativer om hvilken olje som skal brukes. Motor Oil Typer og Subtyper

Den mest grunnleggende delingen av motor oljetyper er konvensjonell vs syntetisk. Konvensjonelle motorolje kommer fra en oljebrønn boret i bakken. Syntetisk motorolje er laget av kjemiske forløpere og inneholder ingen petroleum. Begge typer olje er videre inndelt etter viskositet (hvor tykk eller tynn de er under forskjellige forhold), deres temperatur toleranser og de bestemte aldersgrupper og typer av motorer for en gitt olje anses optimal.

Fordi olje og petroleum kjemi er en stadig utvikling vitenskap og fordi noen oljer er annonsert som best egnet til visse kjøreforhold, bør du vurdere klimaet og kjøreforholdene du forvente å møte de fleste så vel som i en alder av kjøretøyet og din egen kjørestil.

Syntetisk eller konvensjonell

Selv om de fleste oljeselskaper markedet syntetisk som det beste valget for en bilmotor, er realiteten at både syntetiske og konvensjonelle oljer gjør en god jobb med smøring , kjøling og rengjøring av motor.

Syntetiske oljer antas å være mer motstandsdyktig mot langsiktig oksidasjon og temperatur sammenbrudd enn konvensjonelle oljer. Denne faktoren kan være viktig hvis du planlegger langvarig hot-vær eller høy driftssyklus kjøring eller ikke vil være i stand til å skifte olje på en stund.

Grunn av kjemien deres, kan syntetiske oljer også utføre bedre under kaldt vær startups ved å strømme raskere på motordelene.

Både syntetiske og konvensjonelle oljer bryte ned over tid og må skiftes regelmessig. Avhengig av hvordan bilen er kjørt, kan bilen krever oljeskift oftere enn annonsert på oljeflasken.
API sertifisering

Uansett hva motor olje du bruker, hver kvalitet olje solgt i USA skal ha sertifisering og service merker på flaske fra American Petroleum Institute (API). API setter motorolje gjennom en rekke tester for å evaluere deres ytelse og holdbarhet. Ifølge API, betyr "stjerneskudd" sertifisering på en motor olje flaske som oljen inne "oppfyller gjeldende motorbeskyttelse standard og drivstofføkonomi krav" laget av et internasjonalt konsortium av bilprodusentene.

API også bruker en to-bokstavkode å kategorisere motorolje av type og alder på motorer som de er optimale (f.eks bensinmotorer laget før 2001). API er "smultring" service mark gir dette prestasjonsnivå kode samt en oljens viskositet rating, som beskriver sin tykkelse og brukervennlighet ved forskjellige temperaturer.

Hver pålitelig motor olje solgt i USA vil bære API-sertifisering.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/oil-changes/132293.html

Previous:
Next:

oljeskift