Norge bil >> Biler >> bil Vedlikehold >> oljeskift >> Content

Hvordan skifte olje på en 2002 C230 Mercedes Benz

Olje endringer bør utføres på rutinemessig basis minst hver 3000 miles for å øke levetiden til ditt high-end 2002 Mercedes Benz C230. Oljeskift bør inneholde: drenering av gammel olje, endring av olje filter, og fylle på ny olje. Et oljeskift i Mercedes C230 er lik de metodene som brukes med de fleste andre biler, og også med lignende sikkerhetstiltak som bør brukes for å forhindre skade eller dødsfall under prosessen. Du trenger
Sett med bremseklosser
Jack
Justerbar støttefot satt karakter for din totalvekt
Socket sett, standard og metriske stikkontakter
oljeavtappingsbeholder
fire til 6 liter fersk olje (10W-30 Winter, 10W-40 Summer)
Olje filter patron (Beck-Arnley 041-8153 modell, FRAM CH6848)
Vis flere instruksjoner
1 < p> Park din Mercedes C230 på et flatt og jevnt underlag. Sett bilen girspaken i "Park" hvis det er en automatisk girkasse eller i første gear hvis det er en manuell girkasse, og sørg for å sette i nødbremsen. Ta ut nøkkelen fra tenningen for å hindre noen fra å forsøke å starte bilen mens du utfører oljeskift.
2

Place et sett med bremseklosser bak bakhjulene på bilen for å hindre at det rulle mens fronten er jekket opp i luften.
3

Plasser hydraulisk jekk under noen solid cross-frame medlem under bilen, sentrert. Sakte heve hydraulisk jekk til jack berører den flate overflaten av solid ramme medlem, se nøye for å sikre at det ikke snag ikke på noen linjer eller slanger i prosessen. Deretter jekke opp bilen før de fremre dekk er ca 4 til 6 inches ut av bakken. Sted bukker under rammen, en på hver side av kjøretøyet, og angi høyden av dem til så nær som mulig til rammeorganet. Sakte senke jekken litt før bilen kommer til å hvile på bukker, slik at jack seg til å holde noe av vekten også.
4

Crawl under bilen og finne bunnpannen, som er direkte under motoren. Oljen kjelen på C230 er et rektangelformet reservoaret som strekker seg omtrent 6 inches fra de øvrige deler av motoren under kjøretøyet og har en dreneringsplugg som må fjernes. Plasser en oljeavtappingsbeholder under tappekranen for å fange den gamle oljen som strømmer fra bunnpannen, og deretter bruke en riktig størrelse socket for å fjerne tappepluggen helt. La oljen renne helt til flyten stopper helt, og sett pluggen og skru klokken til litt strammere enn for hånd. Ikke stram for hardt, eller du kan skade bunnpannen tråder.
5

Jekk opp kjøretøyet omtrent en tomme eller to og fjern deretter bukker ut under bilen. Komme ut fra under bilen og deretter langsomt slipper jack, slik at bilen til å komme tilbake å hvile på den flate overflaten av bakken, trekk deretter jack og oljen renne samling pan ut fra under bilen.

6

Finn oljefilter forsamlingen. Denne sammenstillingen er på førerens side av motorrommet, nær baksiden av ventildekselet nær brannmuren. Det er sylindrisk form og rager ut fra motoren litt. Skru filteret i en retning mot klokken og trekk hele filter forsamlingen ut av motorblokken. Fjern papirfilterinnsats og installere den nye på montering spindelen, og sett tilbake i bilen og skru ned tett, litt mer enn for hånd, i klokkens retning.
7

Fjern olje fylle hetten på oversiden av ventildekselet og hell i 5 liter olje. Få inn i bilen og vri tenningsbryteren til "Tilbehør" og deretter kontroller oljenivået på C230 drift displayet. Om nødvendig, legge til én liter. Totalt seks liter skal bringe nivået til "Full" på denne bilen. Sett på oljepåfyllingslokket og lukk motorrommet hette. Fjern bremseklosser bak bilen.
8

Start bilen og la den gå på tomgang i ca ett eller to minutter for å tillate olje å sirkulere gjennom det nye filteret før du bruker noen press på gasspedalen eller på annen måte drift bilen.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/oil-changes/132432.html

Previous:
Next:

oljeskift