Norge bil >> Biler >> bil Vedlikehold >> oljeskift >> Content

Hva er den anbefalte oljeskiftsintervallet?

Olje endringene er avgjørende for å opprettholde helse og funksjonalitet av bilens motor. Oljeskift øke motorens smøring og redusere friksjon og slitasje, som alle bidrar til en mer langvarig motor. Anbefalt oljeskiftintervaller varierer, men alle automotive eksperter og /eller mekanikk enige om nødvendigheten av pågående, hyppige oljeskift. Factory Anbefalt oljeskiftsintervallet

De fleste bilprodusenter, spesielt produsenter av nyere biler og lastebiler, anbefaler skiftende kjøretøy olje hver 6. måned eller 6000 kilometer, avhengig av hva som kommer først. Dette oljeskift intervall er sett av mange automotive eksperter for å være for sjeldent.
Tradisjonell oljeskiftsintervallet Anbefaling

standard, langvarige oljeskift intervall som anbefalt av mest ledende automotive vedlikehold organisasjoner og mekanikere er hver 3. måned eller 3000 miles, avhengig av hva som inntreffer først. Dette bestemte oljeskift intervall har blitt anbefalt i mange tiår, og er fortsatt mye levd opp til i dag.

Hyppige oljeskift likestille til lengre levetid

Selv de fleste bilprodusenter anbefaler å endre motorolje hver 6. måned eller 6000 miles, de fleste automotive eksperter og mekanikere likevel anbefale oljeskift hver 3 måneder eller 3000 miles. Logikken bak denne anbefalingen er at hyppigere oljeskift likestille til en lengre levetid for motoren.
Kjøreforhold og oljeskiftintervaller

Kjøretøy som er drevet hardt eller brukes til heavy-duty formål som tilhenger, terreng-, eller high-speed kjøring krever hyppigere oljeskift. Hard kjøring produserer mer slitasje og belastning på bilens motor, produsere mer slitasje partikler som nødvendiggjør hyppigere oljeskift.
Hyppige oljeskift sikre riktig Motorsmøring

Hyppig olje endringer, hver 3 måneder eller 3000 miles, sørge for at bilens motor har en konstant tilførsel av frisk, ren olje for å smøre seg selv. Motordrift produserer høye nivåer av varme og friksjon, som begge fører til overdreven motorslitasje. Hyppige oljeskift øke motorens smøring som reduserer både motor varme og friksjon, noe som fører til en lengre levetid for motoren.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/oil-changes/132183.html

Previous: No
Next:

oljeskift