Norge bil >> Biler >> bil Vedlikehold >> oljeskift >> Content

Ulike typer av olje tilsetningsstoffer

Auto produsenter anbefaler mot å bruke olje tilsetningsstoffer, og noen vil faktisk gjøre garantien hvis du bruker dem. De mest solgte merkene er formuleringer av de samme viktige ingredienser. Nesten alle bruker en enkel 50-weight motorolje som sin base som allerede inneholder alle performance-boosting tilsetningsstoffer. Hvis du fortsatt er interessert i å kjøpe disse tilsetningsstoffene, er det viktig å vite noe om ingredienser. PTFE

Mange av de mer populære merkene er avhengige av polytetrafluoroethylene som den primære aktive ingrediensen. Noen kjente navn handel på denne teknologien omfatter Slick 50, Flytende Ring, Matrix og T-Plus fra Kmart. PTFE er faktisk teflon, et registrert varemerke for DuPont, og dens inkludering i disse produktene er en kilde til mye forskrekkelse for kjemisk gigant. PTFE er et solid, de additive selskapene hevder at dette gir deres produkt dens evne til å belegge motorens bevegelige deler. Dessverre, som en solid det også strøk motorens ikke-bevegelige deler, som oljefiltre og viker, der det kan bygge opp og handle som en demning.
Zinc

Sink dialkyldithiophosphate, forkortet til Sink-D, er en additiv allerede inkludert i nesten alle produserte motorolje er tilgjengelig på markedet. Produkter som STP, mekaniker Brand og Kmart Super hevder overlegenhet sink produkter enn PTFE-baserte merker. Problemet med sink er at siden den allerede er i motoren din olje, for mye faktisk bygge opp på ventiler og stygg tennplugger. Olje produsenter har faktisk redusert mengden av sink i deres produkter i de senere år som det ble innblandet i for tidlig svikt katalysatoren. Sink virker bare når det er metall-mot-metall-kontakt, som under normale forhold, skal aldri skje. Hvis du kjører en racerbil eller liker du å ri den røde linjen i Honda Civic, kanskje ekstra sink ville være nyttig.

Vaskemidler og Løsemidler

Eldre merker som Bardahl, Rislone og Marvel Mystery Oil ikke love mirakel beskyttelse for bilens motor. De bare hevder å oppløse innskudd og holde motoren ren, som de gjør med en rimelig grad av suksess. Den vanligste ingrediensen er parafin, men noen merker bruke en kombinasjon av andre oppløsningsmidler som xylen, aceton og isopropanol. Renset er effektive på eldre eller misbrukt motorer, men problemet er, de kan arbeide for godt. For mye vil oppløse de bebygde karbon innskudd og holde det gående rett gjennom det beskyttende laget av motorolje.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/oil-changes/132291.html

Previous:
Next:

oljeskift