Norge bil >> Biler >> bil Vedlikehold >> oljeskift >> Content

Hva er ingrediensene i Motor Oil?

Bil motorer trenger motor olje for å smøre de ulike delene, og å holde dem knirkefritt og uten for mye friksjon. Motorer er bygd opp av deler som beveger seg raskt når bilen er i bevegelse. Dette medfører at friksjonen er uunngåelig derimot, reduserer motorolje skaden at disse bevegelige deler forårsaker når de slipe mot hverandre. Motor olje kjøler også motoren og hindrer rust fra forming. Base Oil
Motor olje brukes til smøring av deler av en bilmotor.

En av ingrediensene i motorolje er base olje, som er raffinert fra råolje. I løpet av denne prosessen, er forbindelser som for eksempel voks, svovel og nitrogen fjernes og umettede hydrokarboner blir trukket ut eller endret slik at de blir mer stabil.

Basisoljen smører og som er stabil mot den friksjon forårsaket av de forskjellige delene sliping mot hverandre.
Andre tilsetningsstoffer

Vaskemidler legges til motor olje for å holde motoren ren. Disse vaskemidlene holde forurensede partikler i en suspensjon, og dermed hindrer at motoren blir tett opp. Rust-og korrosjon-inhibitorer er kjemiske forbindelser som beskytter motoren. Andre tilsetningsstoffer inkluderer antioksidanter som hemmer oljen fra å bli tykk og full av slam og forbindelser å belegge metaller og hjelpe motoren olje flyte jevnt.
Bilder syntetisk olje Ingredienser

Syntetisk motorolje er laget av olje som er kjemisk modifisert. Andre forbindelser så som polyalfaolefiner tilsettes til den syntetiske olje for å forbedre ytelsen. Produsenter har imidlertid andre proprietære tilsetningsstoffer som er ikke beskrevet. Syntetiske oljer kan brukes alene eller sammen med konvensjonell motor oljer.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/oil-changes/132665.html

Previous:
Next:

oljeskift