Norge bil >> Biler >> bil Vedlikehold >> oljeskift >> Content

Hvordan velge Olje for en bil

Hver bil må motor olje for å holde motoren går jevnt. Uten den, ville friksjon forhindre at deler fra å flytte flyter bedre, og varmen ville smelte alt inn i en solid bit av søppel i løpet av minutter. Motoroljen må skiftes regelmessig - produsenter anbefaler generelt et oljeskift hver 3000 til 10000 miles. Mens det er en rekke ulike oljetyper å velge mellom, ikke alle av dem er egnet for ditt kjøretøy. Når du velger olje til bilen din, det er mye å vurdere. Men å velge riktig olje er ikke tøff i det hele tatt når du forstår hva du leter etter. Du trenger
Kjøretøy bruksanvisningen
Vis flere instruksjoner
en

Sjekk bilens bruksanvisningen før du gjør noe annet for produsentens anbefaling for ditt kjøretøy. Bruk aldri en motor olje enn den som bilens produsenten anbefaler. Den bruksanvisningen inneholder også informasjon om forskjellige oljer bør brukes for ulike værforhold (for eksempel ekstrem varme eller kulde).
2

Se etter API SL tjeneste indikasjon på hver beholder med olje før kjøper. Dette viser at oljen passert sprek tester og har vist seg trygge for bruk i biler. Vanligvis finner du denne etiketten på flasken der du finner oljens viskositet rating (slik som 10W-30).
3

Vurdere en alder av bilen din når du velger en olje . Eldre biler bruker ofte en 5W-30 olje, mens nyere biler er avhengige av en 5W-30 olje. Igjen, tar anbefalingen i bilens brukerhåndbok prioritet ved valg av olje til en bil.
4

Velg mellom mineral (vanlig), syntetiske eller høy ytelse motor oljer. Dette er et spørsmål om preferanser. Mens mineral-baserte oljer er den billigste av gjengen, de tilbyr den laveste ytelse kvalitet. Syntetisk olje er betydelig bedre enn mineraloljer, men koster mer. Høy ytelse syntetiske oljer er den beste av gjengen, som tilbyr høyere kvalitet, lang levetid og ytelse enn både mineral og syntetiske oljer.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/oil-changes/132409.html

Previous:
Next:

oljeskift