Norge bil >> Biler >> bil Vedlikehold >> oljeskift >> Content

Hvordan skifte olje på en 2006 Ford F150

Oljen endringsprosessen på 2006 Ford F150 er svært enkelt - så enkelt at du kan skifte olje og filter uten å ta bilen til en butikk. Motorolje og filter beskytter de indre motordeler fra slitasje av varme og friksjon. Når motor oljen er brutt ned, kan det ikke beskytte motoren så godt som den burde. Du trenger
15mm fastnøkkel
Oil fange pan
oljefilter skiftenøkkel
trakt
5W-20 Motorolje
Vis flere instruksjoner
1

Kjør trucken før motoren har nådd normal driftstemperatur. Jo varmere olje, jo tynnere olje vil være. Tynnere olje utgivelser lettere fra motoren og lar mer av motorolje må tømmes.
2

Park lastebilen på et plant underlag og slå av motoren.

3

pop panseret på bilen og fjerne oljen cap. Oljen hetten er på toppen av motoren på førersiden, ved siden av peilepinnen.
4

Crawl under lastebilen og finn tappepluggen i bunnen av bunnpannen. Bunnpannen bunnpluggen er på korsryggen siden av bunnpannen. Bunnpannen bunnpluggen er en 15mm plugg.
5

Sett olje fangsten fat under bunnpluggen. Deretter satte den lukkede enden av 15mm fastnøkkelen på bunnpluggen og løsne pluggen ved å vri nøkkelen mot klokken. Fullfør fjerner pluggen med fingrene. Skru ut pluggen sakte fordi oljen er varm. La oljen renne ned i oljen få kjøpt.
6

Tørk av støpselet og sett pluggen når oljen er helt tom ut. Stram pluggen ned med 15mm fastnøkkel. Sørg for at støpselet er stramt, men ikke over-stramme den.
7

Finn oljefilteret på førersiden av motoren og skyv oljen fange fat under oljefilteret. Oljen filteret vil være vendt horisontalt ut av motoren. Ikke vertikal. Sett oljefilteret skiftenøkkel på oljefilteret. Slå oljefilteret mot urviseren for å løsne og fjerne oljefilteret. Kast oljefilteret i oljen fange pannen og la overflødig olje renne ned i fangbrettet.
8

Ta en ren klut og tørk festing av oljefilterhuset. Dab litt av brukt motor olje på gummipakningen på det nye oljefilteret. Skru det nye filteret på gjengene oljefilterhuset. Vri filteret klokken for å stramme den. Når filteret strammer ned, slå av filteret en halv omdreining for å stramme oljefilteret.
9

Sett trakten i oljen påfyllingsrøret. Hell sju liter 5W-20 olje inn i trakten. Når du er ferdig med å legge olje til motoren. fjerne trakten og legg olje hetten tilbake på, skru det
10

Start motoren og la den gå i ca 30 til 45 sekunder.. Slå av motoren. Kom deg ut og inspisere oljepluggen og oljefilteret for lekkasjer.
11

Vent omtrent to til tre minutter før oljen når helt renne tilbake ned i bunnpannen. Ta ut peilepinnen og kontroller oljenivået på peilepinnen. Oljenivået skal være på full-merket på peilepinnen.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/oil-changes/132408.html

Previous:
Next:

oljeskift