Norge bil >> Biler >> bil Vedlikehold >> oljeskift >> Content

Hva Viskositet Motor Oil bruker jeg?

En bilmotor liv er sterkt avhengig av kvaliteten på motoroljen kjører gjennom den. Viskositeten av motorens olje kan øke eller ødelegge levetiden til forbrenningsmotorer. Motor olje viskositet, eller tykkelse, påvirker oljens evne til å smøre motorens bevegelige deler og forhindre slitasje forårsaket av friksjon. Det beste valget for en bilens motor olje bør verken være for rennende eller for tyktflytende. Funksjon

Oljeviskositet beskriver hvor lett oljen flyter på bestemte temperaturer. Den vandig konsistens av tynnere oljer tillate dem å flyte lett ved lav temps, noe som gjør dem bedre for start av motorer i kaldt vær. Honning-lignende konsistens av tykke oljer gjøre dem bedre for å opprettholde oljetrykk når det er varmt. Motorolje holder motorens bevegelige deler fra rubbing sammen. Det fjerner også varme fra forbrenning syklus, renser motoren ved å fjerne forbrenning og reduserer luft eksponering for metalldeler som hindrer oksidering.
Typer

Society of Automotive Engineers (SAE) etablerer vurdering av motor olje viskositet. Forskerne måle viskositet og gi den et nummer. Lavere "vekt" (viskositet) oljer er tynne mens høyere "vekt" oljer er tykke. Multi-viskositet motor oljer har en to-nummer viskositet rating (enkelt vekt oljer er kun tilgjengelig for vintage motorer). Tallene variere fra 0 til 50 (. Ie10W-30), den temperatur ved hvilken oljen strømmer i grader Celsius. "W" som følger det første tallet viser til sin vinter viskositet rating. Det andre tallet er den høye temperaturen viskositet rating.
Egenskaper

Lavere viskositet oljer flyter lett i kaldere temperaturer og vanligvis har en rating på 0W, 5W eller 10W. Motor oljer med en høy viskositet er mer egnet for drift i varmere temperatur. De kan enten være enkelt vekt eller multi-grade med en SAE 30-50.
Hensyn

Tynnere, gjør kaldt vær oljer ikke gjøre det bra i varme temperaturer eller for høy hastighet du kjører. Tykke, høy temp oljer blir for seig eller geléaktige når temperaturen faller under null, noe som gjør det vanskelig for motoren å snu. Høy kjørelengde motorer har en tendens til å ha større betydning avstand på grunn av slitasje på motoren. Bytte av olje med en av en høyere viskositet vil forbedre motorens smøring, øker oljetrykk, og forlenger motorens levetid. Det vil også redusere motorstøy og kutte olje bruk. I race motorer, hvor vedvarende høy temp, høy belastning er en bekymring, er en tyngre olje (20W-50) tilgjengelig.
Misforståelser

En myte omkringliggende motor olje viskositet er at "tykkere er bedre." Dagens tynnere viskositet er bedre for mindre peiling klaringer i moderne motorer, hvor tykkere oljer hindrer oljemengde og trykk. Den "mørke olje" myte, som tidligere nødvendiggjorde et oljeskift, ikke lenger gjelder. Aktuelle oljer med vaskemiddel suspendere sotpartikler, som mørkere olje, men er for små til å skade motoren. Dette fører til slutt til slam hvis oljen ikke er endret. Når motorene brukes single-vekt oljer, regjerte den 3000 oljeskift regelen. Nyere multi-vekt, rensemiddel gjør denne regelen en moderne myte.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/oil-changes/132594.html

Previous:
Next:

oljeskift