Norge bil >> Biler >> bil Vedlikehold >> oljeskift >> Content

5W-40 Vs. 10W-40 Motor Oil

Noe så enkelt som motor olje kan være forvirrende fordi det er så mange forskjellige oljetyper å velge mellom. Ikke bare er det forskjellige merker, men det er forskjellige typer for spesifikke applikasjoner. Det kan være en skremmende tanke å skade en motor ved å bruke feil olje, særlig når mange typer olje bruker tilsvarende numeriske tegn for å identifisere dem. Motor Oil 101

For en motor olje identifisert som "10W-40", det første nummeret som vises står for 10 grader Celsius, "W" står for vinteren. Dette betyr at oljen skal fungere og starte bilen skikkelig når utetemperaturen er 10 grader Celsius (50 grader Fahrenheit) i løpet av vinteren. Det andre tallet bestemmer hvor tykk oljen er samtidig under varmen fra en motor i drift. Jo høyere dette tallet er, jo tykkere olje vil være under varme.
Kjennetegn på 5W-40 Motor Oil

5W-40 er en tynn motorolje som vil få til bilens bevegelige deler enklere og smør mens du prøver å starte den opp. Den "40" indikerer at dette er litt tykkere enn den gjennomsnittlige motorolje, som vanligvis er 30 for de fleste biler, og det smører motoren mer enn vanlig mens den er varm.

Applications av 5W-40 Motor Oil

Mechanics vanligvis bruker 5W-40 motorolje å støtte høyere kjørelengde motorer fordi det er tykkere under varme enn den gjennomsnittlige olje og vil smøre bevegelige deler bedre inne i motoren som har vært slitt ned på grunn av belastning eller alder. Ideelt sett er denne oljen brukes på høy kjørelengde biler i klima som opplever vintre i 5 grader Celsius (41 grader Fahrenheit). Denne oljen er pålitelig for kald motor oppstart, men kan være mindre pålitelig for klima som opplever minusgrader.
Kjennetegn på 10W-40 Motor Oil

10W-40 er litt tykkere enn 5W-40, men er fortsatt ganske tynn og fungerer godt til å smøre de bevegelige delene av en motor under oppstart. Denne oljen er nummer "40" betyr at det vil være litt tykkere enn gjennomsnittet, mens utsatt for varmen å kjøre motoren.
Anvendelser av 10W-40 Motor Oil

Drivere vanligvis bruker 10W-40 motorolje i biler med høyere kjørelengde fordi oljen er tykkere når motoren er varm, og dette bidrar til å smøre eldre bevegelige deler. Denne oljen er ment å starte opp biler i vinter klima som opplever temperaturer på 10 grader Celsius. Den 10W-40 olje er ikke like pålitelig for oppstart av motoren i kaldere vinterklima som 5W-40 er.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/oil-changes/132622.html

Previous:
Next:

oljeskift