Norge bil >> Biler >> bil Vedlikehold >> oljeskift >> Content

Hvordan du endrer olje på bilen din

Motoren olje som renner gjennom kjøretøyet ditt er som motorens blod og det bør skiftes regelmessig. Ikke overse din motorens olje krav. Motorens helse avhenger av riktig bruk av olje, og dette inkluderer å vite hvordan man skal skifte olje på bilen din. Du har investert mye kapital i bilen og riktig olje omsorg vil gjøre det mulig å vare i mange år framover. Du trenger
Stor container
Stikknøkkel
oljefilter skiftenøkkel
trakt
Olje
Olje filter
Bil jack og jack stands eller bil rampe (valgfritt)
Rags
Vis flere instruksjoner
en

Samle alle de nødvendige tingene du trenger for å skifte olje og ha dem innen rekkevidde. Sett bilen på et plant underlag å la oljen renne riktig, og å også være i stand til å kontrollere oljenivået når du er ferdig. Ansett på parkeringsbremsen. Du skal ikke behøve å plassere bilen på en rampe eller på knekter, med mindre du er i stand til å enkelt få tilgang til bunnpannen.
2

Fjern den gamle oljen. Finn tappepluggen på olje pannen og sett en stor container (for å holde all brukt olje) under den. Løsne tappepluggen (mot klokken) med en pipenøkkel og deretter bruke hånden til å fjerne det. Vær klar for et rush av olje, når pluggen er fjernet. La all oljen renne fra bilen din. Etter all oljen er borte, bytt pluggen (og eventuelle pakninger hvis nødvendig) på drain pan.
3

Bli kvitt den gamle oljefilteret. Fjern oljefilteret (og pakning /tetning) med en olje filter skiftenøkkel. Coat det nye oljefilteret pakningen med litt olje med fingeren. Stram det nye filteret på plass på bilen din for hånd.
4

Legg til ny olje til bilen din. Ta av oljepåfyllingslokket på toppen av motoren din, og deretter bruke en trakt for å plassere den nye oljen i. Sett oljepåfyllingslokket på igjen når du er ferdig, varm opp motoren og deretter sjekke oljenivået på bilen.


.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/oil-changes/132623.html

Previous:
Next:

oljeskift