Norge bil >> Biler >> bil Vedlikehold >> oljeskift >> Content

Instruksjoner for oljeskift i en Jeep Liberty

Chrysler introduserte den kompakte SUV Jeep Liberty i 2002. Utenfor USA, er Jeep Liberty kjent som Jeep Cherokee. Alle modeller for Jeep Liberty må ha regelmessige oljeskift for å få mest mulig ut av kjøretøyet. Ren olje danner en tynn film over de bevegelige delene i motoren, minimere friksjon og tap av makt. Skifte olje ca hver 3000 miles. Heldigvis oljeskift er en grei oppgave på Jeep Liberty. Bunnpannen er tilgjengelig fra undersiden av kjøretøyet, og oljefilteret er synlig i nærheten. Med riktig verktøy og utskifting filter og olje, kan du endre din Jeep Liberty olje i omtrent en time eller mindre. Du trenger
Skiftenøkkel
plasthansker
Tømming bin
Replacement olje
Byttefilter
Olje-filter verktøyet
Bil jack
to bukker

Vis flere instruksjoner
Instruksjoner
en

Fordi Jeep Liberty er en kompakt SUV, heve bilen er en praktisk måte å få tilgang til buken. Bruk en bil jack å heve den ene siden av bilen, og skyv en jack stå om en fot inn mot midten av Liberty på et sted på kabinettet. Senke bilen og gjenta prosessen på den andre siden.
2

Vent med å skifte olje til temperaturmåleren på dashbordet viser at motoren er lunken. Dette hindrer tømming av olje fra brennende hendene, og sikrer at oljen vil ikke være så kult at det renner altfor sakte fra bunnpannen.
3

Slide under Liberty forfra og se etter bunnpannen. Bunnpannen, en stor metall boks, er under motoren. Oljen-pan plug bolt stikker ut av bunnpannen.
4

Plasser en bin under pluggen og løsne den med skiftenøkkel, skru den mot klokken. Satt på plast hansker og bruke hånden til å fullføre skru pluggen, slik at skitten olje å strømme ut. Vent til all oljen til slutt drenering fra pannen, og deretter skru bolten inn igjen på.
5

Finn den hvite, sylindriske oljefilter på motoren mount nær bunnpannen. Vikle oljefilteret verktøyet rundt omkretsen av oljefilteret og begynne å løsne den ved å dreie olje-filter verktøyet mot klokken. Fullfør løsne oljefilteret med hånden.
6

Sjekk at det nye oljefilteret matcher det gamle oljefilteret i høyde og omkrets. Gni en liten mengde ny olje rundt forseglingen på det nye oljefilteret for å sikre en bedre forbindelse med motorfeste. Vri det nye filteret på motoren mount bruke hendene, og fullføre stramme den med olje filter verktøyet.
7

Åpne panseret på Liberty og skru av motor-olje cap. Hell i ny, ren olje og sett på lokket, skru på hånden tetthet. Sjekk at bilen har riktig mengde olje ved å fjerne peilepinnen og merke om oljen kommer under merket for fullt på slutten av peilepinnen.

.from:https://www.bilindustrien.com/biler/car-maintenance/oil-changes/132548.html

Previous:
Next:

oljeskift